NAJBOLJI RECEPT! / Pijana čokoladna torta desert je za pamćenje: Slasna je i kremasta, no nije za djecu

Image
Foto: Shutterstock

Ova čokoladna sočna torta definitivno nije za djecu te je idealna za slavlja na kojima su samo odrasli

4.4.2024.
13:21
Shutterstock
VOYO logo

Slavna kuharica i slastičarka Mary Berry za Express je otkrila svoj recept za čokoladnu tortu koja je savršena za zabavu za odrasle. Za slatki desert koristi se krem ​​liker po vašem izboru, bilo da se radi o Baileysu, Kahlúi itd.

Ova čokoladna torta definitivno nije za djecu te je idealna za slavlja na kojima su samo odrasli. Trebat će vam jedan ili dva kalupa za pečenje veličine 30 x 23 cm, slastičarska vrećica za ukrašavanje ili šprica s nastavcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
tajni sastojak /

Nutricionistica Ana: Ove torte imaju najviše masnoće i šećera, ali postoji trik

Image
tajni sastojak /

Nutricionistica Ana: Ove torte imaju najviše masnoće i šećera, ali postoji trik

Sastojci:

Za biskvit:

  • 30 g kakaa u prahu,
  • 5 žlica kipuće vode,
  • 225 g šećera u prahu,
  • 225 g maslaca, ravno iz hladnjaka,
  • 275 g glatkog brašna,
Image
Foto: Shutterstock

Ova čokoladna sočna torta definitivno nije za djecu te je idealna za slavlja na kojima su samo odrasli.

  • 1 žličica praška za pecivo,
  • 4 velika jaja,
  • 1 žlica mlijeka,

Za čokoladnu ganache glazuru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 450 ml slatkog vrhnja,
  • 450 g čokolade za kuhanje izlomljene na komadiće.

Za nadjev:

  • 4 žlice krem ​​likera po izboru (Baileys, Kahlúa itd.)
  • 300 ml slatkog vrhnja kojeg ste mikserom izradili u šlag.

Priprava:

Pećnicu zagrijte na 180 Celzijevih stupnjeva, a kalup za pečenje obložite papirom za pečenje. Miješajući pomiješajte kakao prah i kipuću vodu u velikoj zdjeli. Dodajte preostale sastojke i miješajte mikserom dvije minute dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulijte smjesu u kalup i poravnajte površinu. Pecite u pećnici 35 minuta. Ostavite da se ohladi na rešetki. Ponovite s istim sastojcima kako biste napravili drugi biskvit za tortu.

Dok se biskviti hlade, ulijte slatko vrhnje u lonac na srednje jakoj vatri. Kad se zagrije, maknite s vatre i dodajte čokoladu. Miješajte dok se ne otopi, a zatim stavite na hladno mjesto. Zgusnut će se dok se hladi i postati glazura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan biskvit stavite na dasku za posluživanje i prelijte krem ​​likerom. Preostali liker umiješajte u šlag i premažite tortu. Postavite drugi biskvit na vrh.

Premažite čokoladnu ganache glazuru preko torte dok ne bude pokrivena. Ostatak glazure stavite u slastičarska vrećica za ukrašavanje te tortu ukrasite po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Mojmira doznala nevjerojatnu stvar: Ako hoćeš u Sabor postoji uvjet - moraš se udati

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo