Priprema telećih kotleta: Marinirani teleći kotleti s keljom

Image

Marinirani kotleti poprženi na maslinovom ulju uz dodatak krumpira ukusan su zalogaj kako za obiteljski ručak tako i za goste za vašim stolom.

22.4.2021.
11:48
VOYO logo

Sastojci za pripremu telećih kotleta:

4 teleća kotleta 1 glavica kelja 3 krumpira 4 žlice maslinovog ulja sol i papar 1 limun 1 žlica peršina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marinada telećih kotleta: 2 žlice maslinovog ulja 10 češnjeva češnjaka 2 žlice vinskog octa 2 žlice sjeckanog peršina 1 žlica limunovog soka

Umak za teleće kotlete: (u prodinstanu marinadu dodati) 0,5 dl vode 0,5 dl bijelog vina 1 žlica limunovog soka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema telećih kotleta:

Kotlete operite, osušite, posolite, popaprite i ostavite u marinadi.

U međuvremenu izrežite krumpir na krupnije kocke pa stavite u slanu vodu koja je počela ključati, i pustite neka se kuhaju. Očistiti, operite i narežite kelj. Ubacite u vodu s krumpirima pa neka se kuhaju zajedno.

Na maslinovom ulju propržiti kotlete, čim dobiju lijepu svijetlosmeđu boju, dodajte marinadu, miješajte par minuta dok češnjak pusti svoj miris, zalijte bijelim vinom, vodom i na laganoj vatri pustite neka poklopljeno pirja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred kraj, nakon što je tekućina gotovo isparila, dodajte limunov sok. Izmiješajte i pustite neka još malo prokuha.

Skuhani kelj s krumpirima procijedite i vratite na ugrijano maslinovo ulje miješajući par minuta. Začinite ako je potrebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gospodin savršeni aus
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo