Lungić u zelenom papru

Za pripremu ovog jela potrebno vam je oko 60 minuta. Osim lungića za ovo jelo možete koristiti i biftek. Recept je za četiri osobe.

6.9.2013.
15:34
VOYO logo

Lungić stavite na podlogu i dobro posolite i popaprite sa svih strana. Možete na podlogu staviti morsku sol isvježe mljeveni papar, pa u to zarolati lungić.

Izrežite meso na komade debljine dva centimetra. Zagrijati teflonsku ili grill tavicu bez masnoće i meso na naglo popržiti sa svih strana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvaditi meso sa strane i ostaviti na toplom. U tavicu dodajte margarin, a kada se otopi dodajte i zeleni papar. Malo prokuhajte. Papar zgnječite vilicom, a potom sve zalijte konjakom i flambirajte.

Vratite meso u tavicu i prokuhajte zajedno s umakom. Dolijte vode ili temeljca, te ostavite još malo na vatri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Servirati se može s kuhanim krumpirom, na koji stavite lungić i papar koji potom zalijete s umakom. Ili sa savicima od lisnatog tijesta.

Izvor: Coolinarka.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo