Lignje punjene sirom i namaz od inćuna

Ukusni namaz od inćuna lagano je predjelo i odličan uvod u gustu juhu od mrkve. Prepustite se sočnim lignjama punjenim sirom te blitvi s krumpirom.

16.6.2011.
16:05
VOYO logo

Gusta juha od mrkve

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4 mrkve 1 žumanjak 1 dl vrhnja 1 glavica luka brašno ulje sol i papar

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrkvu i luk očistite i sve sitno narežite te lagano popržite na malo ulja.

Dodajte malo brašna, dobro promiješajte, dodajte vode i kuhajte 20-tak minuta. U posudi razmutite žumanjak i vrhnje pa na kraju kuhanja dodajte juhi.

Namaz od inćuna, kapara i senfa

Sastojci za 4 osobe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

100 g slanih inćuna 4 žličice usitnjenih kapara 5 žlica maslaca 3 žličice senfa malo svježe paprike ili rajčice sol, papar

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filete inćuna isperite vodom i usitnite, zgnječite 5 žlica maslaca i sve dobro promiješajte.

Dodajte kapare usitnjenih, senf, soli po ukusu i papar te izmješajte.

Ako smjesa nije dovoljno usitnjena da izgleda kao namaz, slobodno sve naknadno izgnječite.

Namaz nanesite na male komadiće kruha koji mogu biti i lagano preprženi pa ukrasite sa sitno nasjeckanom paprikom ili rajčicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lagana blitva s krumpirom Sastojci:

1 kg blitve 4 veča krumpira sol, papar maslinovo ulje 2 češnja češnjaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Oguliti krumpir, narezati ga kockice i kuhati u slanoj vodi 15 min. Za to vrijeme, zakuhati vodu u koju kad proključa dodati sol i blitvu. Pustiti da se blitva blanšira nekoliko minuta cca 3 min.

U tavicu staviti malo maslinovog ulja i usitnjen češnjak te pirjati vrlo kratko, tek toliko da češnjak pusti miris. Dodati ocijeđenu blitvu narezanu na šire trakice i ocijeđeni krumpir.

Dobro promiješati te posoliti i popapriti po ukusu. Blitva s krumpirom može se služiti topla ili hladna, ovisno o želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lignje punjene sirom Sastojci:

800 g lignji 200 g masnog, polutvrdog sira od ovčjeg mlijeka 2 češnja češnjaka 1 žlica peršina 50 ml maslinovog ulja 50 ml bijelog vina 2 žlice krušnih mrvica sol

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Očistite lignje, a krakove sitno narežite i stavite u posudu srednje veličine.

Naribajte sir i dodajte ga u posudu s krakovima. Dodajte krušne mrvice, peršin i usitnjeni češnjak. Sve dobro promiješajte i dobivenom smjesom napunite lignje, a krajeve sastavite čačkalicama.

Zagrijte maslinovo ulje na tavi, pažljivo dodajte lignje i pecite ih šest do sedam minuta sa svake strane. Posolite, dolijte vino i kratko prokuhajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hladni malina zalogaji Sastojci:

pola kg crvenih malina jedan puding od vanilije 1 l vode šećer

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

U litru vode dodati maline i kuhati 30 minuta, pa dodati puding od vanilije i na laganoj vatri kuhati 15 min uz neprestano miješanje.

Izliti u posudice i ohladiti u hladnjaku 30 minuta. Poslužite hladno uz šećer, šlag i preljev od malina.

pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo