Stavite kuhati vino, sok od jabuke, komadiće suhe jabuke, šećer, cimet, đumbir, klinčiće te naribanu narančinu ili limunovu koricu.
Kada prokuha, smanjite vatru na najmanje i kuhajte još pet do 10 minuta kako bi začini što bolje pustili svoju aromu.
Izvadite cimet i klinčiće te koricu limuna (ali i ne morate).
U kuhano vino prije posluživanja možete dodati žlicu ili čak i više limunovog ili narančinog soka. Stvar je osobnog ukusa.
Poslužite toplo u odgovarajućim šalicama ili čašama otpornim na toplinu. Zasladite po potrebi.
Savjet: U vino možete dodati sušene jabuke. Primjerice, stavite šaku komadića sušene jabuke koje će kuhanjem omekšati, a vino dobiti finu aromu. Možete iskoristiti i svježe jabuke. Narežite 1/4 jabuke na kockice i dodajte vinu dok se još kuha. Osim toga, omjer vina i soka od jabuke možete mijenjati.
Izvor: Coolinarka.com