Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuhinja i recepti /

Kuhano vino s jabukama

Postoje raznorazne varijacije na temu kada je u pitanju omiljeni zimski napitak mnogih. Mi vam donosimo recept za kuhano vino s jabukama.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Stavite kuhati vino, sok od jabuke, komadiće suhe jabuke, šećer, cimet, đumbir, klinčiće te naribanu narančinu ili limunovu koricu.

Kada prokuha, smanjite vatru na najmanje i kuhajte još pet do 10 minuta kako bi začini što bolje pustili svoju aromu.

Izvadite cimet i klinčiće te koricu limuna (ali i ne morate).

U kuhano vino prije posluživanja možete dodati žlicu ili čak i više limunovog ili narančinog soka. Stvar je osobnog ukusa.

Poslužite toplo u odgovarajućim šalicama ili čašama otpornim na toplinu. Zasladite po potrebi.

Savjet: U vino možete dodati sušene jabuke. Primjerice, stavite šaku komadića sušene jabuke koje će kuhanjem omekšati, a vino dobiti finu aromu. Možete iskoristiti i svježe jabuke. Narežite 1/4 jabuke na kockice i dodajte vinu dok se još kuha. Osim toga, omjer vina i soka od jabuke možete mijenjati.

Izvor: Coolinarka.com

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike