Kuhano vino s jabukama

Postoje raznorazne varijacije na temu kada je u pitanju omiljeni zimski napitak mnogih. Mi vam donosimo recept za kuhano vino s jabukama.

12.12.2013.
15:41
VOYO logo

Stavite kuhati vino, sok od jabuke, komadiće suhe jabuke, šećer, cimet, đumbir, klinčiće te naribanu narančinu ili limunovu koricu.

Kada prokuha, smanjite vatru na najmanje i kuhajte još pet do 10 minuta kako bi začini što bolje pustili svoju aromu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvadite cimet i klinčiće te koricu limuna (ali i ne morate).

U kuhano vino prije posluživanja možete dodati žlicu ili čak i više limunovog ili narančinog soka. Stvar je osobnog ukusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslužite toplo u odgovarajućim šalicama ili čašama otpornim na toplinu. Zasladite po potrebi.

Savjet: U vino možete dodati sušene jabuke. Primjerice, stavite šaku komadića sušene jabuke koje će kuhanjem omekšati, a vino dobiti finu aromu. Možete iskoristiti i svježe jabuke. Narežite 1/4 jabuke na kockice i dodajte vinu dok se još kuha. Osim toga, omjer vina i soka od jabuke možete mijenjati.

Izvor: Coolinarka.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo