WOW /

Kruh može ostati svjež i do pola godine?! Trik postao viralan, evo što trebate učiniti

Image
Foto: Shutterstock

Kruh je nabolje narezati na porcije ili šnite te svaku posebno umotati prozirnom folijom i zamrznuti

27.2.2024.
20:02
Shutterstock
VOYO logo

Stručnjak za trikove u kućanstvu na TikToku podijelio je svoje savjete i trikove kako pravilno pohraniti kruh i osigurati da niti jedna kriška ne propadne, piše Express.

POGLEDAJTE VIDEO: Nedjeljama u pekarnicu po piće, na benzinsku po kruh. Habijan za RTL Danas: 'Nema rupa u zakonu'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručnjak je oduševio svoje pratitelje savjetom kako kruh održati što dulje svježim.

Image
OVO NISTE OČEKIVALI /

Od svih mogućih juha, koja je najzdravija? Ako je volite vruću, imamo lošu vijest

Image
OVO NISTE OČEKIVALI /

Od svih mogućih juha, koja je najzdravija? Ako je volite vruću, imamo lošu vijest

"Kupio sam kruh na tržnici, a samo nekoliko dana kasnije pojavila se plijesan. Najbolji je svježe peče, ali ne traje dugo. Evo kako zamrznuti i sačuvati svoj svježe pečeni kruh", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kreator sadržaja istaknuo je da je važno kruh pustiti da se ohladi prije nego što se jako čvrsto umota plastičnom folijom.

"Ako ste uzeli štrucu, a vruća je i svježa, provjerite je li potpuno hladna prije nego što je zamotate. Podjela na porcije je ovdje ključna. Zadržite ono što ćete odmah upotrijebiti", kazao je stručnjak.

Koliko se kruh može držati u zamrzivaču?

"Ostatak kruha trebate podijeliti na porcije i svaku od njih jako čvrsto omotati prozirnom folijom i to odmah. Nemojte čekati", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spremite taj kruh koji vam je ostao odmah dok je svjež i mekan. Folija će ga hermetički zatvoriti i spriječit će oštećenja u zamrzivaču i sačuvati kruh. Napunite vrećicu za zamrzavanje komadima kruha koje ste omotali folijom, označite je i to je - to", otkrio je stručnjak te je potom objasnio kako se pravilno odmrzava kruh i koliko vremena treba proći prije nego što se konzumira.

"Kruh kojeg želite jesti premjestite u hladnjak preko noći i ujutro bi trebao biti za jelo. Za veće komade može trebati malo više vremena. Ako ste zamrznuli šnite kruha, možete ih i ubaciti ravno u toster", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručnjak je pratitelje opomenuo da kruh može stajati i do šest mjeseci u zamrzivaču. Međutim, nakon otprilike dva mjeseca njegova tekstura se može promijeniti, pa je "idealan za korištenje za francuski tost ili čak puding od kruha".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo