Oni koji se tek susreću s čarima kuhanja često misle da je u smjesu za palačinke potrebno dodati više jaja kako bi ona ispala finija. No, dodavanjem previše jaja u smjesu za palačinke one postaju tvrde i gumene.
Ključna je količina brašna i mlijeka
Kada se pripremaju palačinke od jedne litre mlijeka, potrebno je staviti četiri jaja. Ako se radi o manjoj smjesi od 500 mililitara mlijeka, potrebno je dodati dva jaja. Ova se tehnika može primijeniti na bilo koju količinu mlijeka, a palačinke zagarantirano ispadaju dovoljno meke i ukusne.
Pri pripremi palačinki osim jaja, trebalo bi se obratiti pozornost i na brašno. Kako bismo izbjegli grudice u palačinkama, brašno je najbolje nekoliko puta prosijati.
Ako pripremamo smjesu od jedne litre mlijeka i četiri jaja, najbolje je dodati 600 grama brašna, a ako je smjesa ipak ona od 500 mililitara mlijeka i dva jaja, najbolje je dodati 300 grama dobro prosijanog glatkog brašna.
POGLEDAJTE OVAJ VIDEO: U uraganu koji je poharao Teksas poginulo je četvero ljudi. Gradonačelnik upozorio ljude da ostanu u kućama