Hrskava svinjetina s bosiljkom i breskvom
Dosadili su vam pečeni kotleti ili pečenka i sati pripreme i kuhanja? Probajte jednostavan i brz recept koji će vam otkriti pikantan i orijentalan okus hrskave svinjetine i to za manje od pola sata
Sastojci:
500 g svinjetine maslinovo ulje 3 češnja češnjaka ½ žlice ljute papričice ili više po ukusu 4 žlice naribanog đumbira umak od soje 2 nektarine riža svježi bosiljak luk sol i papar
Priprema:
Zagrijte ulje u woku ili većoj tavi, dodajte češnjak narezan na četvrtine, ljutu papričicu i pirjajte na jakoj vatri otprilike 1 minutu.
Dodajte svinjetinu narezanu na sitne kockice i nastavite s miješanjem još 3 minute pa dodajte đumbir.
Zatim dodajte na kockice narezane nektarine i dobro izmiješajte. Umiješajte malo soja umaka, soli i papra po ukusu i pirjajte još 3 minute.
Pospite s bosiljkom i na kolutiće narezanim lukom pa poslužite vruće uz kuhanu rižu u koju ste dodali malo rastopljenog maslaca.
403 Forbidden