Ukusna i lagana ljetna frittata iz pećnice

Na dobrom putu da postane jedno od omiljenih ljetnih jela, frittata iz pećnice lagano je jelo prepuno povrća i zasigurno će uvelike pripomoći vašoj 'pet na dan' dozi.

29.6.2012.
12:26
VOYO logo

Naime, inicijativa 'pet na dan' (misli se na pet boja) dijeli voće i povrće prema bojama i učinkovitosti na organizam, pa tako plavo-ljubičasto voće ili povrće štiti mokraćne organe, čuva pamćenje i usporava starenje, zeleno čuva vid te jača kosti i zube, bijelo štiti srce, žuto-narančasto jača imunološki sustav, dok crveno voće ili povrće smanjuje rizik od više vrsta raka.

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva, a posudu za pečenje kapaciteta ne manjeg od 1.2 litre premažite maslinovim uljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjesteninu pustite da se kuha u kipućoj i posoljenoj vodi osam minuta. Dodajte svo povrće i kuhajte još 2-3 minute dok tjestenina i povrće ne omekša. Procijedite, istresite u posudu za pečenje i dobro sve promiješajte.

U drugoj posudi istucite jaja i mlijeko i u dobivenu tekućinu dodajte timijan. Pomiješajte dvije vrste sira i većinu toga dodajte u tekućinu s jajima, pa sve začinite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobivenu smjesu ulijte u posudu za pečenje, lagano promiješajte, pa onaj ostatak sira pospite po vrhu. Pustite da se peče 35 do 40 minuta dok sir na vrhu ne postane zlatan.

Zatim, pustite da se nekoliko minuta ohladi i 'stisne' pa jelo poslužite sa zelenom salatom.

Napomena: Ovo jelo sadrži 227 kalorija, 16 grama proteina, 29 grama karbohidrata, 12 grama masti, šest grama zasićenih masnoća, tri grama vlakana, 28 grama šećera te 0.72 grama soli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo