Iako im je, sve u svemu, vjerojatno jako lijepo u životu, ni britanska kraljevska obitelj nije imuna na određena ograničenja. Zapravo, kad malo bolje razmislite, upravo oni su im prilično podložni, baš zato što su kraljevska obitelj. Pa je tako i kad je riječ o hrani. Točnije, o hrani koju naručuju kad god jedu vani, bilo u nekom restoranu ili na službenoj večeri, piše Marie Claire.
A radi se, naime, o morskim plodovima. Bilo kakvoj vrsti morskih plodova, da budemo još preciznije. Prema izjavama izvora bliskih obitelji, svim članovima (uže i šire) kraljevske obitelji zabranjeno je konzumiranje morskih plodova u restoranima, kako bi izbjegli moguće trovanje hranom. Što je zapravo dosta logično. Ali za sve obožavatelje morskih plodova među njima vjerojatno prava tragedija...
Osim školjaka i ostalih morskih plodova, članovima kraljevske obitelji također se zabranjuje naručivanje bilo koje vrste mesa ako je ono nedovoljno pečeno (dakle, ništa od rare bifteka...) ili pak vode iz slavine u stranim zemljama, kako bi izbjegli bilo kakvu mogućnost oboljenja koje bi moglo poremetiti njihove poslovne (i privatne) planove.
Neki se pridržavaju ovih pravila, dok ih drugi (obično mlađi članovi obitelji) često krše
Princ i vojvotkinja razgledali su štandove s ekološkim proizvodima domaćih proizvođača i članica udruge “Rubina”, koja okuplja više od 50 članica i njeguju tradicijske tehnike ručnoga rada, od kojih je najpoznatiji zlatovez.
I dok se Kraljica obično strogo pridržava ovog pravila, neki mlađi članovi obitelji, primjerice - princ Charles, često ih krše i najnormalnije naručuju morske plodove kad su vani u restoranu, jer ih se očito ne žele odreći i limitirati se na to da ih jedu isključivo kod kuće...