Iako je Veliki petak predviđen za post i nemrs, većina ljudi se toga baš ne pridržava, već taj dan spravljaju ribu i plodove mora.
Slavni chef Luke Mangan za 9Honey Kitchen otkrio je kako ih spraviti da budu savršeni i ukusni. Njegov je savjet da ribu pohate kako se ne bi prekuhala ili osušila.
"Ako imate lososa ili bilo što drugo, samo ga skuhajte na pari ili poširajte u temeljcu vode, bijelog vina, češnjaka, papra u zrnu i soli. Uvijek kuham s majčinom dušicom, lovorovim listom i svježim koprom. A ako ribu nakon toga pohate, jednostavno je prekrasna i ostane lijepa, vlažna i sočna", otkrio je Mangan.
Chef Luke Mangan otkrio je kako ribu za Veliki petak spraviti da bude savršena, ukusna, vlažna i sočna.
Maslinovo ulje i limun
Ako ribu poširate, to znači da se nećete morati mučiti s dodatnim sastojcima kada dođe vrijeme za posluživanje. Poširati je možete dan prije kako biste si uštedjeli vrijeme.
"Prije posluživanja ribi dodajte malo maslinovog ulja ili soka od limuna i, voila, spremna je. Možete je poslužiti toplu ili hladnu", otkrio je chef.
Mangan je za Veliki petak preporučio lososa. "To je dobra, svestrano pristupačna riba. U njemu nema puno kostiju niti otpada", kazao je.
POGLEDAJTE VIDEO: Navalite na čokoladna jaja i zečeve: Skače cijena omiljenog slatkiša. Doznali smo koliko