Jako dobro znate da se tjestenina odlično sljubljuje s umacima i da nije potrebno puno vremena da je se pripremi, a voli je skoro svatko. Najklasičniji su, naravno, špageti s umakom od rajčice, a još je bolje ako su u pitanju svježe rajčice, kao što je to u današnjem receptu. Da sve bude malo zanimljvije, uklopite par nesvakidašnjih sastojaka i oduševit ćete se okusom.
Sastojci:
- špageti
- 1-2 žlice maslinova ulja
- 1 žlica ribanog đumbira
- 2 češnja češnjaka
- 2 luka narezanog na kockice
- 500 gr cherry rajčica
- sol, papar, svježi bosiljak
- 2 žlice balzamičnog octa
- 1 žlica sezamovog ulja
- 1 šalica pečenog kikirikija
Priprema:
- Na maslinovo ulje u dublju tavu dodajte đumbir, češnjak i luk i dinstajte dok se sastojci ne opuste i zamirišu.
- Dodajte nascjekane rajčice i začinite s malo šećera (da ubije kiselinu), soli i papra. Kuhajte, povremeno miješajući dok se rajčice ne počnu raspadati.
- Sklonite s vatre i začinite nascjekanim bosiljkom, vrućim sezamovim uljem i balzamičnim octom.
- Skuhajte tjesteninu, a kada je gotova, sačuvajte malo vode u kojoj se kuhala. Vratite je u posudu, polijte je umakom i s malo preostale vode te dobro promiješajte.
- Na kraju je pospite pečenim kikirikijem. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa