U slučaju da kod kuće nemate poznati umak od bosiljka, iskoristite zdravi avokado. Blagog je, skoro neprimjetnog, okusa te je zbog toga odličan za miješanje sa začinima i sjedinjavanje s tjesteninom. Probajte ovaj odličan recept!
Sastojci:
- tjestenina (spaghetti)
- 1 avokado
- 1 žumanjak
- pola šalice vrhnja za kuhanje
- 1 češanj češnjaka
- pola iscjeđenog limuna
- 3 šnite slanine
- parmezan
- maslinovo ulje
- sol, papar
Priprema:
- U blenderu ili štapnim mikserom pomiješajte češnjak, avokado, žumanjak, limun, vrhnje te sol i papar.
- Miksajte dok umak ne bude kremast i bez grudica.
- Slaninu narežite na kratke šnitice te ju popržite na malo masnoće.
- Skuhajte špagete i ocijedite ih. Prelijte ih s malo maslinova ulja, dodajte slaninu i pesto te dobro promiješajte.
- Poslužite s puno naribanog parmezana. Uživajte!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa