Brzinski ručak: Špageti sa slaninom, parmezanom i pestom od avokada (koji nije komplicirano napraviti)

Image
Foto: Instagram

Avokado zbog svoje bogate teksture i blagog okusa može lako zamijeniti klasičan pesto alla genovese

17.8.2016.
11:29
Instagram
VOYO logo

U slučaju da kod kuće nemate poznati umak od bosiljka, iskoristite zdravi avokado. Blagog je, skoro neprimjetnog, okusa te je zbog toga odličan za miješanje sa začinima i sjedinjavanje s tjesteninom. Probajte ovaj odličan recept!

Sastojci:

  • tjestenina (spaghetti)
  • 1 avokado
  • 1 žumanjak
  • pola šalice vrhnja za kuhanje
  • 1 češanj češnjaka
  • pola iscjeđenog limuna
  • 3 šnite slanine
  • parmezan
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Priprema:

Image
  • U blenderu ili štapnim mikserom pomiješajte češnjak, avokado, žumanjak, limun, vrhnje te sol i papar.
  • Miksajte dok umak ne bude kremast i bez grudica.
  • Slaninu narežite na kratke šnitice te ju popržite na malo masnoće.
  • Skuhajte špagete i ocijedite ih. Prelijte ih s malo maslinova ulja, dodajte slaninu i pesto te dobro promiješajte.
  • Poslužite s puno naribanog parmezana. Uživajte!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
one 171
SUTRA
VOYO logo
Još iz rubrike