Brzinski ručak: Punjene lignje s kozicama, lukom i češnjakom

Image
Foto: Thinkstock, Elizaveta Korobkova

Jednostavne, ukusne i lake za pripremu

28.10.2016.
13:11
Thinkstock, Elizaveta Korobkova
VOYO logo

Petkom obično jedemo nešto morsko makar to nije pravilo, no dobro nam dođe čišćenje od teških obroka. Punjene lignje svakako su dobar izbor za lagan ručak, a pogotovo ako nisu punjene na uobičajen način.

Sastojci:

  • 4-6 liganja
  • 6 češnja češnjaka
  • 1 luk
  • rastopljeni maslac
  • svježi peršin
  • paket smrznutih kozica
  • sol i papar
  • 4 dcl pirea od rajčice
  • malo crnog vina

Priprema:

  1. Za početak lignjama odrežite i nascjekajte krakove. Popržite nascjekani luk i pola od nasjeckanog češnjaka na maslacu.
  2. Dodajte peršin, kozice i krakove, dobro promiješajte i začinite. Lignje dobro operite i izvadite im kost i utrobu ako je ima.
  3. Svaku napunite smjesom od kozica i luka te učvrstite čačkalicama. Na maslacu popržite osttak češnjaka, dodajte rajčicu te zalijte s malo vina.
  4. Neka zavrije, a onda smanjite vatru da se dinsta oko 5 minuta. U umak dodajte punjene lignje, poklopite i kuhajte dok lignje nisu mekane, oko 20-30 minuta. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo