Ako vam se danas ne da nešto psoebno kuhati, uvijek se možete okrenuti krumpiru na brzi način, a posebno fin je onaj alla carbonara.
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 1 mali luk
- 150 grama kockica slanine
- 300 ml slatkog vrhnja
- 80 grama tvrdog ribanog sira ( parmezan )
- 1 jaje
- sol, papar
- sjeckani peršin
Priprema:
- Krumpir dobro operite, izrežite ga na deblje kolutove te kuhajte oko 10 minuta dok ne bude al dente. Pomiješajte vrhnje, jaje i sir ribanac te malo posloite i popaprite.
- Na malo maslaca propirjajte luk, dodajte kockice slanine te zajedno pržite nekoliko minuta da slanina pusti miris.
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a kuhani krumpir ocijedite te posudu za pečenje namažite s malo maslaca.
- Prelijte krumpire s mješavinom vrhnja te dodajte slaninu, luk i peršin. Površinu možete posipati sirom. Pecite oko pola sata na 180 °C. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa