Postoji pet koraka koji vam oduzimaju dragocjeno vrijeme. Stanite tome na kraj.
Gotov umak
Naravno da svi volimo domaći umak. No, za to treba vremena. Zašto ne biste koji put pokušali s gotovim umakom? Začinite ga svježim češnjakom, začinskim biljem i po želji dodajte malo ljute papričice. S tim dodacima opet imate umak koji ste vi napravili.
Tjestenina za lazanje
Ako još ne znate da postoji tjestenina za lazanje koja se ne mora kuhati, ovaj će vas savjet spasiti. Ne samo će da vam to uštedjeti vrijeme, jer ne morate čekati da voda prokuha i da se tijesto skuha, nego je s ovim tijestom i mnogo lakše posložiti lazanje.
Ispiranje tjestenine
Nema dvojbe oko ispiranja tjestenine jer se onda neće slijepiti. No, postoji i brži način. Jednostavno je nakon kuhanja odmah ubacite u posudu s umakom. Bolje će se stopiti okusi, tjestenina će upiti umak, a njezin škrob će umak još malo zgusnuti.
Zapečena tjestenina s pancetom i sirom
Spravljate li tjesteninu s pancetom i sirom, uštedjet ćete barem 30 minuta učinite li to na štednjaku umjesto u pećnici. I ne, nije rješenje u tome da kupite gotovo jelo pa ga zagrijete, nego samo pećnicu zamijenite štednjakom.
Umak od rajčice
Nemate gotov umak od rajčice, a ne želite gubiti vrijeme na spravljanje? Ništa lakše. Preskočite kuhanje i napravite tjesteninu sa svježim povrćem. Sjeckane rajčice pomiješajte sa češnjakom, bosiljkom i maslinovim uljem te pomiješajte s tjesteninom. Nećete se razočarati jer je okus potpuno svjež.