Barmeni su otkrili koja se alkoholna pića sami ne bi usudili naručiti, od točenog piva do margarita, piše HuffPost.
POGLEDAJTE VIDEO: Ljubav prema džinu je prolazan trend, ali odbiti rakiju je sramota. Ličani je vole i čuvaju za crne dane
Barmeni znaju ne samo kakav je okus raznih pića i sastojaka, već i što ide u njih, a nekoliko profesionalaca otkrilo je kakva pića oni osobno nikada ne bi naručili kad ne rade.
Daniel Yeom, generalni direktor Esters Wine Shop & Bara sa sjedištem u Santa Monici, rekao je da prije nego naručite neko piće trebate dobro promotriti u kakvom se baru nalazite. Sjajno piće u otmjenom koktel baru može biti užasan izbor u nekom običnom baru ili obrnuto.
Yeom je rekao da "nikada neće naručiti čašu vina ili bilo što drugo osim džin tonika, viskija i Cole, ili piva u boci u običnom kvartovskom baru". Ako ste izbirljivi kada je vino u pitanju, vjerojatno ćete ga poslušati.
"Ne znam koliko je dugo to vino bilo otvoreno, a šanse da me usreći koja god boca stajala iza šanka gotovo su ravne nuli", rekao je.
Barmen nikad ne naručuje Long Island Iced Tea
Okusi vina počnu manje-više slabiti odmah nakon otvaranja i mogu se pokvariti za nekoliko dana, pa, osim ako lokal nije pedantan u pogledu svojih postupaka čuvanja vina, ta čaša crnog vina lako bi mogla biti pretjerano kisela.
Yeom je rekao da "nikada neće naručiti čašu vina ili bilo što drugo osim gin tonica, viskija i Cole, ili piva u boci u običnom kvartskom baru"
Yeom je otkrio da nikada u običnom baru ne bi naručio točeno pivo. Ne možete znati, kaže on, "kada je posljednji put instalacija za točenje očišćena, može biti jako gadno s vinskim mušicama i talogom". Osim ako stvarno ne vjerujete sanitarnim praksama u dotičnom lokalu, možda biste se trebali držati nečega što ste dobili u boci, istaknuo je on.
"Nijedan barmen nikad ne naručuje Long Island Iced Tea", rekla je Lauren Lenihan, direktorica poslovnih operacija za Paris Café i Common Ground Bar u New Yorku. Ona je ujedno i barmenica s više od 20 godina iskustva.
Jedan od najomraženijih koktela, Long Island Iced Tea smatra se lošim izborom i za vas i za vašeg barmena. Kao prvo, piće sadrži zbunjujući broj sastojaka. Službeni recept, prema Međunarodnoj udruzi barmena, zahtijeva gin, votku, bijeli rum, tekilu, triple sec, sok od limuna, jednostavan sirup i malo Cole.
"Meni osobno ne smeta da ga napravim, ali postoji mnoštvo barmena koji ga odbijaju napraviti, a kamoli piti", rekla je Lenihan. Drugi razlog zašto se nekim barmenima ne sviđa Long Island Iced Tea je taj što je to obično koktel za one kojima nije bitno kakav je okus njihovog pića. "Većina gostiju ga želi piti jer je snažan i žele se brzo napiti", istaknula je.
Barmeni ne vole raditi Long Island Iced Tea.
Espresso martini je naporan koktel
Mauro Villalobos, direktor u Superfricu u Las Vegasu, otkrio je da biste trebali izbjegavati naručivati koktel Ramos Gin Fizz. "To je naporan koktel koji treba puno mućkati kako bi se sastojci vrhnja i jaja mogli emulgirati i zapravo pretvoriti u pjenicu", objasnio je. Stoga, taj koktel ne biste trebali naručiti ako je bar pun gostiju, jer ga barmen obično nema vremena napraviti kako spada.
Espresso martini jedan je od popularnijih koktela posljednjih nekoliko godina, a iako je ukusan, možda biste trebali dobro razmisliti prije nego što ga naručite. Naime zbog kave, kvaliteta espresso martinija može dramatično varirati od jednog bara do drugog.
"Većina barova nije opremljena pristojnim aparatom za espresso, a kava bi mogla biti stara i dugo stajati iza šanka", rekao je Alejandro Echeverria, barmen i direktor pića za Sushi by Bou restorana.
Espresso martini jedan je od popularnijih koktela posljednjih nekoliko godina, a iako je ukusan, možda biste trebali dobro razmisliti prije nego što ga naručite. Naime zbog kave, kvaliteta espresso martinija može dramatično varirati od jednog bara do drugog.
"Većinu vremena taj koktel ispadne neuravnotežen, neukusan ili gorak. On je stvarno nezgodan za napraviti. Od kvalitete sastojaka do konzistencije mješavine, svaki čimbenik može utjecati na krajnji rezultat", objasnio je.
Za Karlu B., koja je barmenica na golf igralištu Neshobe u Brandonu, skromna margarita previše je rizično kockanje. "Putovala sam skoro svugdje i nigdje nisam našla savršenu. Margarita je naizgled previše jednostavna da bi se zabrljala, no različiti barovi je rade po svojim različitim receptima. Teško da ćete pronaći dva mjesta koja rade margaritu na potpuno isti način", istaknula je.
"Stvarno nikad ne znaš što ćeš dobiti", zaključila je Karla.