Bademovo mlijeko obično je prilično skupa investicija ako ga stalno piješ, a zapravo ga je jako lako napraviti kod kuće. Odlično je u kavi, zobenim pahuljicama, kolačima, smoothijima, raznim slasticama. Ovo zapravo nije 'mlijeko' već tekućina koja se dobiva natapanjem badema u vodi, a zove ga se mlijekom jer je skoro pa bijelo. Evo kako ga možeš lako napraviti doma:
Sastojci
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 150 g badema
- tri čaše vode (da potpuno prekriju bademe)
- 2-4 datulje
- ekstrakt vanilije (ili sjemenke vanilije)
- malo soli
- cimet
- gaza za procjeđivanje
Postupak
- Bademe stavi u posudu, prelij vodom i ostavi ih preko noći da se namaču. Ujutro ih procijedi, dobro isperi i stavi u blender skupa s datuljama, vanilijom i tri čaše vode.
- Miksaj ih dok ne dobiješ glatku smjesu, a potom ju prebaci u gazu i dobro ju stisni kako bi dobila što više tekućine. Mlijeko vrati u blender, dodaj malo cimeta i morske soli te ga kratko izmiskaj.
- I to je to! Mlijeko čuvaj 3-4 dana u hladnjaku i pij ga s čim god želiš ;)
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa