Gotovo svaka osoba koja kuha, trudi se pronaći najbolji način za zgušnjavanje umaka. Ponekad ne ide sve kako bismo htjeli pa se umaci nikako ne mogu zgusnuti.
Nemate vremena za kuhanje? Nema problema. Uzmite pjenjaču i slijedite ove savjete s alternativnim sastojcima iz vaše smočnice. Postoji mnogo alternativa za brašno koje možete koristiti, samo trebate biti malo kreativni.
Pasirano povrće
Ovaj pametan način zgušnjavanja umaka omogućuje vam da upotrijebite ono što već imate. Ispecite bilo koju vrstu krumpira, napravite pire u blenderu ili procesoru hrane i umiješajte u umak dok se potpuno ne sjedini.
Zapamtite da povrće ima svoje jedinstvene okuse, tako da ćete promijeniti okus svoje temeljne baze bilo kojim povrćem koje odlučite dodati.
Krumpirov škrob
Za ovaj zgušnjivač umaka bez glutena potrebna je jedna žlica škroba pomiješana s dvije žlice vode kako bi se dobila kaša. Umutite ga ili umiješajte u jednu šalicu vruće tekućine, neprestano miješajući dok se umak ne zgusne.
Aru prah
Ovaj prah je odlična prirodna zamjena za one kojima je potreban zgušnjivač umaka bez glutena. Kao i kod upotrebe kukuruznog škroba ili brašna za zgušnjavanje umaka, napravite kašu od praha miješajući dvije do tri žlice s jednakom količinom vode.
Dodajte prah u jednu šalicu vruće tekućine pjenjačom i miješajte dok se ne sjedini te dok se umak ne zgusne, piše Real Simple.
POGLEDAJTE VIDEO: Jeste li znali da za apsorpciju željeza iz špinata s njime morate kombinirati limun?