Mnogima omiljena poslastica proljetno-ljetnih dana otvorena je za niz kulinarskih interpretacija. Tako neki jedu jagode sa šlagom, neki od njih rade kolače, sladoled, jogurt....
No, sigurni smo da malo tko, ako itko, osim ovog čovjeka sprema jagode na ovaj način.
Chef Bernado Garea, iz londonskog restorana Ely's, umjesto šlaga, jagode poslužuje sa slanim Heinz umakom. Radi se o umaku koji Britanci često koriste u salatama ili sendvičima, a zapravo se radi o majonezi. Razlika između ovog umaka i majoneze jest samo u omjerima sastojaka od kojih se rade zbog čega, iako su sastavom isti, imaju ponešto drugačiji okus.
EDITORIAL USE ONLY Head chef Bernado Garea at Wimbledon's independent department store Elys adds the finishing touches to his dish, Strawberries and Heinz Salad Cream, a twist on a British classic which has been created to mark the beginning of Wimbledon tennis season., Image: 452794721, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Ovaj kuhar tvrdi da okus umaka savršeno upotpunjuje jagode. "Princip je isti kao kad kombinirate jagode s balzamičnim octom. Slatkoća jagoda je u savršenom kontrastu s laganom kiselinom Heinzovog umaka. Mislim da je to savršena kombinacija", rekao je Garea.