Kiseljenje mlijeka /

Zašto se mlijeko ne ukiseli?

Image
Foto: Pixabay

Kiselo mlijeko nastaje uslijed mliječnog vrenja, no postoji nekoliko trikova kod postupka pripreme. Zašto se mlijeko ne ukiseli?

18.11.2021.
10:31
Pixabay
VOYO logo

Postoje dva načina za izradu kiselog mlijeka kod kuće: kiseljenjem i fermentacijom. Ukiseljavanje mlijeka je u svakom slučaju najlakši i najekonomičniji način za izradu kiselog mlijeka, jer je potrebno samo mlijeko iz trgovine, kiseli sastojak (ocat ili limunov sok) i malo vremena. Ukoliko nemate te sastojke, to je razlog zašto se vaše mlijeko ne može ukiseliti.

Jedan od razloga zašto se mlijeko nije ukiselilo po vašoj želji jest taj da ste unutra stavili premalo octa. Da biste napravili jednu šalicu kiselog mlijeka od 250 mililitara, potrebno je upotrijebiti 15 mililitara octa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane postoji proizvodnja kiselog mlijeka fermentacijom, što predstavlja dugotrajniji i složeniji proces.

Takav postupak Zahtijeva prisustvo starter kulturu i nekoliko sati inkubacije u okolini s kontroliranom temperaturom. Kada temperatura nije dovoljno kontrolirana ili kada nema dovoljno starter kulture, mlijeko se neće ukiseliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo