Recepti za pripremu zapečenog povrća su različiti, donosimo vam jedan zanimljiv recept koji će vas sigurno oduševiti.
Za pripremu zapečenog povrća treba vam:
- 30 dkg patlidžana
- 15 dkg tivkica
- 2 paprike
- glavica luka
- 3 čenja češnjaka
- 0.3 dcl crnog vina
- žlica koncentrata rajčice
- 2 žlice meda
- 1 dcl povrtnog temeljca
- 2 žlice kečapa
- svežanj peršina
- žličica bosiljka
- maslinovo ulje
- kajenski papar
- sol
- papar
Zapečeno povrće priprema:
Povrće narežite na kockice.
Na maslinovom ulju pržite luk, češnjak i podlijte povrtnim temeljcem. Pirjajte dvije minute te dodajte patlidžan i tikvice. Pirjajte dvije minute i začinite sa soli i paprom.
Dodajte pire rajčice i pomiješajte povrće s bijelim grahom iz kozverve. Sve stavite u vatrostalnu posudu.
U drugoj posudi pomiješajte med, kečap, kajenski papar, bosiljak i 2 žlice crnog bina. Napravite umak i prelijte ga preko povrća.
Povrće pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
Zapečeno povrće je gotovo, poslužite ga kao prilog dok je još toplo.