Zapečeni kiseli kupus odličan je izbor za prilog. Najčešće se pripremu u zimksim mjesecima. Kako se priprema zapečeni kislei kupus?
Sastojci koji su potrebni za pripremu zapečenog kiselog kupusa su:
- 2 paketa kiselog kupusa
- 30 g smeđeg šećera
- 1 jabuka, prepolovljena i bez jezgre
- 450 ml soka od jabuke
- mljeveni crni papar
Upute za pripremu zapečenog kiselog kupusa:
1. Kiseli kupus operite i ocijedite. Kiseli kupus stavite u posudu za pečenje.
2. Pospite smeđim šećerom, a sa svake strane stavite jabuke i prelijte sokom od jabuke.
3. Poklopite i pecite na kojoj god temperaturi pečete puricu ili šunku. Povremeno provjerite ima li još tekućine i, ako nema, dodajte malo soka od jabuke. Kako bi se kiseli kupus zapekao, pecite ga 40 do 45 minuta na otprilike 190°C.
Na početku neka sok od jabuke gotovo prekrije kiseli kupus.