Kupus kao prilog /

Kako se priprema zapečeni kiseli kupus?

Image
Foto: Pixabay

Zapečeni kiseli kupus savršen je prilog uz kobasice, puretinu ili šunku. Osim što je zapečeni kiseli kupus odličan za hladnije dane, veoma je i lak za pripremu.

22.11.2022.
9:00
Pixabay
VOYO logo

Zapečeni kiseli kupus odličan je izbor za prilog. Najčešće se pripremu u zimksim mjesecima. Kako se priprema zapečeni kislei kupus?

Sastojci koji su potrebni za pripremu zapečenog kiselog kupusa su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 paketa kiselog kupusa
  • 30 g smeđeg šećera
  • 1 jabuka, prepolovljena i bez jezgre
  • 450 ml soka od jabuke
  • mljeveni crni papar

Upute za pripremu zapečenog kiselog kupusa:

1. Kiseli kupus operite i ocijedite. Kiseli kupus stavite u posudu za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Pospite smeđim šećerom, a sa svake strane stavite jabuke i prelijte sokom od jabuke.

3. Poklopite i pecite na kojoj god temperaturi pečete puricu ili šunku. Povremeno provjerite ima li još tekućine i, ako nema, dodajte malo soka od jabuke. Kako bi se kiseli kupus zapekao, pecite ga 40 do 45 minuta na otprilike 190°C.

Na početku neka sok od jabuke gotovo prekrije kiseli kupus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo