Recept i priprema /

Kako napraviti zapečeni grah iz konzerve?

Image
Foto: Pixabay

Zapečeni grah iz konzerve jedan je od načina kako možete pripremiti grah. Recept za pripremu zapečenog graha iz konzerve je jednostavan, a rezultat je ukusno glavno jelo.

6.7.2022.
11:44
Pixabay
VOYO logo

Zapečeni grah iz konzerve zaista nije teško za napraviti, stoga se okušajte i isprobajte ovo nevjerojatno jelo. Kako napraviti zapečeni grah iz konzerve?

Sastojci za zapečeni grah iz konzerve:

  • 6 kriški slanine, nasjeckane
  • 4 šalice graha iz konzerve
  • 1 šalica vrhnja za kuhanje
  • 1 žličica soli
  • ⅛ žličice papra
  • ½ šalice mekih krušnih mrvica
  • 1 žlica otopljenog maslaca ili margarina
  • prstohvat soli i papra
  • 6 kriški slanine, kuhane i izmrvljene

U dva vrlo jednostavna koraka napravite zapečeni grah iz konzerve.

  • Pomiješajte nasjeckanu slaninu, grašak, vrhnje za kuhanje, žličicu soli i 1/8 žličice papra te dobro promiješajte. Žlicom smjesu prelijte u namašćen lim za pečenje od 2 litre.
  • Pomiješajte krušne mrvice, maslac i preostalu sol i papar. Po grahu iz konzerve ravnomjerno pospite krušne mrvice. Pecite na 350°C oko 20 minuta.

Zapečeni grah iz konzerve je gotov i spreman za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
JARAK
NE PROPUSTI!
VOYO logo
Još iz rubrike