Zapečeni grah iz konzerve zaista nije teško za napraviti, stoga se okušajte i isprobajte ovo nevjerojatno jelo. Kako napraviti zapečeni grah iz konzerve?
Sastojci za zapečeni grah iz konzerve:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 6 kriški slanine, nasjeckane
- 4 šalice graha iz konzerve
- 1 šalica vrhnja za kuhanje
- 1 žličica soli
- ⅛ žličice papra
- ½ šalice mekih krušnih mrvica
- 1 žlica otopljenog maslaca ili margarina
- prstohvat soli i papra
- 6 kriški slanine, kuhane i izmrvljene
U dva vrlo jednostavna koraka napravite zapečeni grah iz konzerve.
- Pomiješajte nasjeckanu slaninu, grašak, vrhnje za kuhanje, žličicu soli i 1/8 žličice papra te dobro promiješajte. Žlicom smjesu prelijte u namašćen lim za pečenje od 2 litre.
- Pomiješajte krušne mrvice, maslac i preostalu sol i papar. Po grahu iz konzerve ravnomjerno pospite krušne mrvice. Pecite na 350°C oko 20 minuta.
Zapečeni grah iz konzerve je gotov i spreman za posluživanje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa