Recept i priprema /

Kako napraviti zapečeni grah iz konzerve?

Image
Foto: Pixabay

Zapečeni grah iz konzerve jedan je od načina kako možete pripremiti grah. Recept za pripremu zapečenog graha iz konzerve je jednostavan, a rezultat je ukusno glavno jelo.

6.7.2022.
11:44
Pixabay
VOYO logo

Zapečeni grah iz konzerve zaista nije teško za napraviti, stoga se okušajte i isprobajte ovo nevjerojatno jelo. Kako napraviti zapečeni grah iz konzerve?

Sastojci za zapečeni grah iz konzerve:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 6 kriški slanine, nasjeckane
  • 4 šalice graha iz konzerve
  • 1 šalica vrhnja za kuhanje
  • 1 žličica soli
  • ⅛ žličice papra
  • ½ šalice mekih krušnih mrvica
  • 1 žlica otopljenog maslaca ili margarina
  • prstohvat soli i papra
  • 6 kriški slanine, kuhane i izmrvljene

U dva vrlo jednostavna koraka napravite zapečeni grah iz konzerve.

  • Pomiješajte nasjeckanu slaninu, grašak, vrhnje za kuhanje, žličicu soli i 1/8 žličice papra te dobro promiješajte. Žlicom smjesu prelijte u namašćen lim za pečenje od 2 litre.
  • Pomiješajte krušne mrvice, maslac i preostalu sol i papar. Po grahu iz konzerve ravnomjerno pospite krušne mrvice. Pecite na 350°C oko 20 minuta.

Zapečeni grah iz konzerve je gotov i spreman za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo