Jela s grahom /

Zapečeni grah iz konzerve poslužite kao glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Grah iz konzerve popularna je namirnica koja će vas napuniti energijom nakon napornog radnog dana. Kako pripremiti zapečeni grah iz konzerve?

11.8.2022.
16:44
Pixabay
VOYO logo

Oko graha iz konzerve ne trebate se puno truditi, a možete biti sigurni da vas neće razočarati.

Sastojci za zapečeni grah iz konzerve:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 400 g graha iz konzerve
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 2 glavice crvenog luka
  • 6 češanja češnjaka
  • 150 g slanine
  • 1 žličica mljevenog bijelog papra
  • 3 žličice soli
  • 2 žlice paste od rajčice
  • 300 ml crnog vina
  • 800 g konzerviranih rajčica
  • 2 lista lovora
  • 3 žlice smeđeg šećera

Kada pripremate zapečeni grah iz konzerve, najprije zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih. Ocijedite grah iz konzerve i stavite ga u veliki lonac. Dobro prelijte hladnom vodom i prokuhajte. Pirjajte grah dok ne bude kuhan. Bit će potrebno oko 30 minuta.

Zagrijte maslinovo ulje u loncu s gustom bazom. Dodajte luk, češnjak, slaninu, papar i sol te lagano kuhajte dok ne omekša, oko 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte pastu od rajčice i kuhajte dvije minute. Kako bi zapečeni grah iz konzerve bio što ukusniji, dodajte vino i reducirajte na dvije trećine. Potom dodajte rajčice, lovor, šećer i mahune. Pustite da sve zajedno zavrije, poklopite i pecite sat vremena uz povremeno miješanje zapečenog graha iz konzerve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo