Jela s grahom /

Zapečeni grah iz konzerve poslužite kao glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Grah iz konzerve popularna je namirnica koja će vas napuniti energijom nakon napornog radnog dana. Kako pripremiti zapečeni grah iz konzerve?

11.8.2022.
16:44
Pixabay
VOYO logo

Oko graha iz konzerve ne trebate se puno truditi, a možete biti sigurni da vas neće razočarati.

Sastojci za zapečeni grah iz konzerve:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 400 g graha iz konzerve
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 2 glavice crvenog luka
  • 6 češanja češnjaka
  • 150 g slanine
  • 1 žličica mljevenog bijelog papra
  • 3 žličice soli
  • 2 žlice paste od rajčice
  • 300 ml crnog vina
  • 800 g konzerviranih rajčica
  • 2 lista lovora
  • 3 žlice smeđeg šećera

Kada pripremate zapečeni grah iz konzerve, najprije zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih. Ocijedite grah iz konzerve i stavite ga u veliki lonac. Dobro prelijte hladnom vodom i prokuhajte. Pirjajte grah dok ne bude kuhan. Bit će potrebno oko 30 minuta.

Zagrijte maslinovo ulje u loncu s gustom bazom. Dodajte luk, češnjak, slaninu, papar i sol te lagano kuhajte dok ne omekša, oko 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte pastu od rajčice i kuhajte dvije minute. Kako bi zapečeni grah iz konzerve bio što ukusniji, dodajte vino i reducirajte na dvije trećine. Potom dodajte rajčice, lovor, šećer i mahune. Pustite da sve zajedno zavrije, poklopite i pecite sat vremena uz povremeno miješanje zapečenog graha iz konzerve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo