Kuharica /

Zapečeni bijeli grah s kobasicom

Image

Kako pripremiti zapečeni bijeli grah s kobasicom? Donosimo vam recept za pripremu jela zapečeni bijeli grah s kobasicom.

4.8.2021.
10:24
VOYO logo

Zapečeni bijeli grah s kobasicom jedan je od recepata za pripremu graha. Grah obogaćen kobasicama daje savršeno glavno jelo.

Za pripremu zapečenog bijelog graha s kobasicom treba vam:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 40 dkg bijelog graha
  • 1.5 dcl ulja
  • 10 dkg slanine
  • žličica pirea rajčice
  • 4 mesne okruglice
  • 2 glavice crvenog luka
  • žličica mljevene crvene paprike
  • 2 češnja češnjaka
  • chili s morskom soli
  • papr
  • žličica brašna
  • sol

Zapečeni bijeli grah s kobasicom priprema:

Luk stavite pržiti na tavu, te dodjate češnjak. Kratko pržite i dodjate slaninu koju ste narezali na trakice. KAda se sve lagano isprži dodajte koncentrat rajčice. Neka se skroz istopi i tek tada dodajte brašno i ulje da napravite zapršku. Ulijte vodu i sve dobro izmiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tavu dodjate bijeli grah i ako treba vode. Zatim slijedi peršin, mljevena paprika i neka se sve lagano kuha. Kobasice narezane na kolutiće dodajte u tavu s grahom. Kuhajte još kratko i prelijte u vatrostalnu posudu. Pecite na 200 stupnjeva oko pola sata.

Zapečeni bijeli grah s kobasicom je gotov, poslužite ga kao glavno jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo