Kuharica / Zapečeni bijeli grah s kobasicom

Image

Kako pripremiti zapečeni bijeli grah s kobasicom? Donosimo vam recept za pripremu jela zapečeni bijeli grah s kobasicom.

4.8.2021.
10:24
VOYO logo

Zapečeni bijeli grah s kobasicom jedan je od recepata za pripremu graha. Grah obogaćen kobasicama daje savršeno glavno jelo.

Za pripremu zapečenog bijelog graha s kobasicom treba vam:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 40 dkg bijelog graha
  • 1.5 dcl ulja
  • 10 dkg slanine
  • žličica pirea rajčice
  • 4 mesne okruglice
  • 2 glavice crvenog luka
  • žličica mljevene crvene paprike
  • 2 češnja češnjaka
  • chili s morskom soli
  • papr
  • žličica brašna
  • sol

Zapečeni bijeli grah s kobasicom priprema:

Luk stavite pržiti na tavu, te dodjate češnjak. Kratko pržite i dodjate slaninu koju ste narezali na trakice. KAda se sve lagano isprži dodajte koncentrat rajčice. Neka se skroz istopi i tek tada dodajte brašno i ulje da napravite zapršku. Ulijte vodu i sve dobro izmiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tavu dodjate bijeli grah i ako treba vode. Zatim slijedi peršin, mljevena paprika i neka se sve lagano kuha. Kobasice narezane na kolutiće dodajte u tavu s grahom. Kuhajte još kratko i prelijte u vatrostalnu posudu. Pecite na 200 stupnjeva oko pola sata.

Zapečeni bijeli grah s kobasicom je gotov, poslužite ga kao glavno jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo