Zapečeni bijeli grah s kobasicom jedan je od recepata za pripremu graha. Grah obogaćen kobasicama daje savršeno glavno jelo.
Za pripremu zapečenog bijelog graha s kobasicom treba vam:
- 40 dkg bijelog graha
- 1.5 dcl ulja
- 10 dkg slanine
- žličica pirea rajčice
- 4 mesne okruglice
- 2 glavice crvenog luka
- žličica mljevene crvene paprike
- 2 češnja češnjaka
- chili s morskom soli
- papr
- žličica brašna
- sol
Zapečeni bijeli grah s kobasicom priprema:
Luk stavite pržiti na tavu, te dodjate češnjak. Kratko pržite i dodjate slaninu koju ste narezali na trakice. KAda se sve lagano isprži dodajte koncentrat rajčice. Neka se skroz istopi i tek tada dodajte brašno i ulje da napravite zapršku. Ulijte vodu i sve dobro izmiješajte.
U tavu dodjate bijeli grah i ako treba vode. Zatim slijedi peršin, mljevena paprika i neka se sve lagano kuha. Kobasice narezane na kolutiće dodajte u tavu s grahom. Kuhajte još kratko i prelijte u vatrostalnu posudu. Pecite na 200 stupnjeva oko pola sata.
Zapečeni bijeli grah s kobasicom je gotov, poslužite ga kao glavno jelo.