Zapečena tjestenina sa sirom i slaninom idealno je glavno jelo za sve ljubitelje tjestenine. Kako pripremiti zapečenu tjesteninu sa sirom i slaninom?
Priprema je nešto zahtjevnija, jelo je gotovo za nešto više od pola sata i rezultat je vrlo ukusno i zasitno jelo. Stoga ako još niste, vrijeme je da probate ovo jelo.
Zapečena tjestenina sa sirom i slaninom sastojci:
- 2 režnja slanine
- 25 dkg tjestenine
- češanj češnaka
- 3 dkg maslaca
- glavica luka
- 35 dkg sira cheddara
- 3 žlice glatkog brašna
- 5 dcl mlijeka
Zapečena tjestenina sa sirom i slaninom priprema:
Na tavi pržite slaninu i kada porumeni, maknite je s vatre i narežite na manje komadiće.
Tjesteninu skuhajte al dente u slanoj vodi.
Na tavi pržite luk i češnjak, maknite s vatre i dodajte pečenu slaninu.
Nakon toga u drugoj posudi otopite maslac i dodajte mu brašno uz miješanje. Ulijevajte mijeko i miješajte dok se ne zgusne. Na kraju dodajte 2/3 sira cheddara i miješajte dok se ne otopi.
Tjesteninu, pirjano povrće i umak izmiješajte. Stavite u posudu za pečenje, popijte sa sirom cheddarom i pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
Zapečena tjestenina sa sirom i slaninom je gotova, možete je poslužiti.