Glavno jelo /

Zapečena piletina s tri vrste sira i mortadelom

Image

Piletina obogaćena s tri vrste sira i mortadelom daje savršeni obrok. Sazanjte recept za pripremu jela zapečena piletina s tri vrste sira i mortadelom.

19.8.2021.
16:01
VOYO logo

Zapečena piletina i to u kombinaciji s tri vrste sira i mortadelom savršen je glavni obrok za sve prigode. Za pripremu ovog jela potrebno vam je oko sat vremena, a priprema je jednostavna.

Zapečena piletina s tri vrste sira i mortadelom sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 80 dkg pilećih filea
  • 1.5 dcl vrhnja za kuhanje
  • 2 jaja
  • 3 dkg sira gorgonzole
  • 10 dkg svježeg sira
  • 3 dkg goude
  • svježa crvena paprika
  • 15 kapara
  • 15 dkg mortadele
  • pola žličice suhe majčine dušice
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Zapečena piletina s tri vrste sira i mortadelom priprema:

Naribajte sireve i stavite ih u psoudu zajedno s vrhnjem za kuhanje i jajima. Začinite s majčinom dušicom, soli i paprom. Dodajte svježi sir i napravite jednoličnu smjesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte mortadelu koju ste narezali na trake, kapare, papriku narezanu na kocke i sve izmiješajte.

Na tavu stavite malo maslinovog ulja id odajte piletinu, pržite je sa svih strana oko dvije minute.

Premijestite je u vatrostalnu posudu i prelijte mješavinom sireva. Pecite na 190 stupnejva oko pola sata.

Zapečena piletina s tri vrste sira i mortadelom je gotova i možete je poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo