Jela sa cvjetačom /

Zapečena cvjetača s bešamelom gotova za samo pola sata

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti zapečenu cvjetaču s bešamelom? Zapečena cvjetača s bešamelom je pravo vegeterijansko jelo. Pripremite zapečenu cvjetaču s bešamelom za svega pola sata.

9.11.2022.
15:19
Pixabay
VOYO logo

Zapečena cvjetača s bešamelom je jelo koje odgovara svima, čak je i bezglutensko. Zapečena cvjetača s bešamelom jedan je od naših omiljenih priloga ikad. Kombinirajte jednostavne sastojke kako biste postigli maksimalan ukus.

Sastojci za zapečenu cvjetaču s bešamelom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 glavica cvjetače
  • 4 žlice neslanog maslaca
  • 4 žlice mješavine brašna bez glutena
  • 1 litra punomasnog mlijeka
  • ⅛ žličice svježi ribani muškatni oraščić
  • ⅛ žličice crvena paprika
  • 30 g krušnih mrvica

Kako se priprema zapečena cvjetača s bešamelom?

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pecite cvjetaču na pari dok vilica ne omekša, oko 10 minuta. U međuvremenu, u tavi za umak od 2 litre s debelim dnom, otopite maslac i dodajte brašno. Miješajte dok ne zacvrči i dobro se sjedini, oko 2 minute. Dodajte mlijeko i neprestano miješajte dok se smjesa ne zgusne, oko 7 minuta. Dodajte muškatni oraščić, kajensku papriku i sol po ukusu. Bešamel pomiješajte s kuhanom cvjetačom. Dodajte u posudu za pečenje i pospite krušnim mrvicama. Pecite 25 minuta ili dok vrh ne postane smeđi i mjehurić. Zapečena cvjetača sa bešamelom je gotova. Uživajte!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo