Zapečena cvjetača s bešamelom je jelo koje odgovara svima, čak je i bezglutensko. Zapečena cvjetača s bešamelom jedan je od naših omiljenih priloga ikad. Kombinirajte jednostavne sastojke kako biste postigli maksimalan ukus.
Sastojci za zapečenu cvjetaču s bešamelom:
- 1 glavica cvjetače
- 4 žlice neslanog maslaca
- 4 žlice mješavine brašna bez glutena
- 1 litra punomasnog mlijeka
- ⅛ žličice svježi ribani muškatni oraščić
- ⅛ žličice crvena paprika
- 30 g krušnih mrvica
Kako se priprema zapečena cvjetača s bešamelom?
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pecite cvjetaču na pari dok vilica ne omekša, oko 10 minuta. U međuvremenu, u tavi za umak od 2 litre s debelim dnom, otopite maslac i dodajte brašno. Miješajte dok ne zacvrči i dobro se sjedini, oko 2 minute. Dodajte mlijeko i neprestano miješajte dok se smjesa ne zgusne, oko 7 minuta. Dodajte muškatni oraščić, kajensku papriku i sol po ukusu. Bešamel pomiješajte s kuhanom cvjetačom. Dodajte u posudu za pečenje i pospite krušnim mrvicama. Pecite 25 minuta ili dok vrh ne postane smeđi i mjehurić. Zapečena cvjetača sa bešamelom je gotova. Uživajte!