Praktični savjeti /

Kako zamrznuti dizano tijesto?

Image
Foto: Pixabay

Kada pripremamo dizano tijesto, ponekad nam ostanu količine koje ne uspijemo potrošiti. Kako zamrznuti dizano tijesto?

21.3.2022.
11:30
Pixabay
VOYO logo

Prije zamrzavanja dizanog tijesta, izradite ga prema uputama u receptu i ostavite da se tijesto diže. Nakon nekog vremena dizano tijesto izgnječite, a zatim ga oblikujte u kiflice ili štrucu. Zamrznite tijesto na blago namašćenom plehu ili kalupu za pečenje.

Nakon što se dizano tijesto uspije smrznuti, izvadite ga iz lima i čvrsto ga zamotajte u prozirnu foliju ili ga zatvorite u vrećicu za zamrzavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važno je da na zamotano tijesto napišete datum kada ste ga pripremali te ga nakon toga zamrznite. Tijesto potrošite u roku od šest mjeseci, u čemu će vam pomoći datum koji ste naznačili na tijesto.

Kada ste spremni koristiti tijesto. Izvadite ambalažu i vratite tijesto u nauljenom kalupu za pečenje i prekrijte ga vlažnom kuhinjskom krpom. Ostavite da se diže u toplom okruženju dok tijesto ne udvostruči svoju veličinu i ne bude lagano i pufasto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo