Danas ćemo vam pomoći da se upoznate s popularnim sastojcima koji su stoljećima u srcu indijske kuhinje. Evo četiri najvažnija začina indijske kuhinje.
Kao prvi začin u indijskoj kuhinji je kurkuma. Ovaj intenzivno žuti začin naširoko se koristi u indijskim jelima kako bi indijskim curryjima, senfom, maslacu i siru dao standardnu žutu boju. Biljka pripada obitelji đumbira i ima antiseptička i ljekovita svojstva. Ova ljekovita biljka ima gorak okus, sadrži aktivni spoj kurkumin što je čini snažnim antioksidantom i protuupalnom prirodom.
Šafran je još jedan začin indijske kuhinje i najpoznatiji je po aromatičnim svojstvima i zlatnožutoj boji. Ovaj kulinarski sastojak najskuplji je začin na planeti, koristi se u mnogim indijskim jelima i desertima. Šafran se uglavnom koristi u ukusnim indijskim jelima od riže kao što je biryani kako bi im dao autentičan i poseban okus.
Korijander je također jedan od ukusnih začina u indijskoj kuhinji. Sjemenke i lišće korijandera koriste se za dodavanje izvrsnog okusa indijskom kariju i ukrašavanje hrane. Oštro osušeno sjeme korijandera glavni su sastojci južnoindijskih jela rasama i sambhara.
Crveni čili se naširoko koristi u nekim od najtradicionalnijih indijskih jela kako bi dodao čistu ljutu boju i pikantan okus. Indijska kuhinja poznata je po svojoj pikantnosti i egzotičnom okusu koji velikim dijelom dolazi od crvenog čilija.
Indijska hrana sladak je spoj privlačnih aroma, živahnih nijansi i autentičnih, ljutih i začinskih okusa. Gore navedeni začini u indijskoj kuhinji su nekoliko bitnih sastojaka za kuhanje većine indijskih recepata.