Kuharica /

Koje su najpopularnije vrste leće za jelo?

Image
Foto: Pixabay

Na svijetu postoje razne vrste leće, a svaka ima svoje čari. Koje su najpopularnije vrste leće za jelo?

5.2.2022.
15:40
Pixabay
VOYO logo

Najpopularnija vrsta leće za jelo je smeđa leća, koja se naziva i europska leća. Smeđa leća se kuha otprilike 20 do 30 minuta, a najbolje ju je koristiti za juhe i variva. Za kuhanje smeđe leće najbolji je omjer tri dijela vode na jedan dio leće. Ili, smanjite količinu vode na dva dijela ako želite gustu konzistenciju leće koja je dobra za veggie hamburgere.

Druga vrsta leće za jelo je crvena leća, koja se naziva i egipatska leća, zapravo nije crvene boje, već je narančasta. Budući da joj je uklonjena kožica, može se skuhati čak deset minuta i postati vrlo kašasta, što je čini idealnom za razne juhe. Može se i lagano dinstati s mirisnim začinima i malo vrhnja za još bolji okus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća vrsta leće za jelo je zelena leća koja je otprilike iste veličine kao smeđa leća, ali ima sjajnu površinu. Kuha se dulje, oko 45 minuta, ali nakon kuhanja zadržava svoj početni oblik, što je čini dobrim izborom za salate.

Zelena leća se često opisuje kao zemljana okusa i teksture. Zbog toga je cijenjena među kuharima koji traže alternativu tradicionalnim škrobnim prilozima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo