Kuharica / Vratina u umaku od piva - recept za glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Jelo koje često ne pripremate je vratina u umaku od piva. Ako trebate novinu u jelovniku to je upravo vratina u umaku od piva.

9.8.2023.
14:35
Pixabay
VOYO logo

Klasični umaci na bijelo ili s povrćem su mnogima već postali nezanimljivi. Ako trebate novo jelo, a opet jednostavno za pripremu, pročitajte kako se vratina u umaku od piva priprema. Drugačije je to način pripreme svinjskog mesa, a okus sasvim nov i drugačiji. U svakom slučaju će vas vratina u umaku od piva oduševiti.

Sastojci koji su potrebni da bi se vratina u umaku od piva pripremila su sljedeći:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 5 odrezaka svinjske vratine
  • sol, papar
  • 1,5 žlica škrobnog brašna
  • 300 ml pive
  • 1 luk
  • ulje

Vratina u umaku od pive priprema se na sljedeći način:

Odreske dobro posolite i popaprite. Ostavite da odstoji do 30 minuta. Zagrijte ulje te zapecite odreske s jedne i s druge strane. Narežite luk na polukrugove. Prodinstajte ga u ulju gdje ste pekli meso. Vratite odreske. Sve zalijte s pivom i ostavite da se krčka na laganoj vatri otprilike 35 minuta. Nakon toga izvadite meso sa strane. Umak procijedite i u njega umiješajte škrobno brašno. Neka još jednom provrije na laganoj vatri i ponovno vratite meso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratina u umaku od piva odlično se slaže uz krokete, pire krumpir ili rižu, vi odaberite kako ćete ju poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo