Klasični umaci na bijelo ili s povrćem su mnogima već postali nezanimljivi. Ako trebate novo jelo, a opet jednostavno za pripremu, pročitajte kako se vratina u umaku od piva priprema. Drugačije je to način pripreme svinjskog mesa, a okus sasvim nov i drugačiji. U svakom slučaju će vas vratina u umaku od piva oduševiti.
Sastojci koji su potrebni da bi se vratina u umaku od piva pripremila su sljedeći:
- 5 odrezaka svinjske vratine
- sol, papar
- 1,5 žlica škrobnog brašna
- 300 ml pive
- 1 luk
- ulje
Vratina u umaku od pive priprema se na sljedeći način:
Odreske dobro posolite i popaprite. Ostavite da odstoji do 30 minuta. Zagrijte ulje te zapecite odreske s jedne i s druge strane. Narežite luk na polukrugove. Prodinstajte ga u ulju gdje ste pekli meso. Vratite odreske. Sve zalijte s pivom i ostavite da se krčka na laganoj vatri otprilike 35 minuta. Nakon toga izvadite meso sa strane. Umak procijedite i u njega umiješajte škrobno brašno. Neka još jednom provrije na laganoj vatri i ponovno vratite meso.
Vratina u umaku od piva odlično se slaže uz krokete, pire krumpir ili rižu, vi odaberite kako ćete ju poslužiti.