Kuharica /

Vratina u umaku od piva - recept za glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Jelo koje često ne pripremate je vratina u umaku od piva. Ako trebate novinu u jelovniku to je upravo vratina u umaku od piva.

9.8.2023.
14:35
Pixabay
VOYO logo

Klasični umaci na bijelo ili s povrćem su mnogima već postali nezanimljivi. Ako trebate novo jelo, a opet jednostavno za pripremu, pročitajte kako se vratina u umaku od piva priprema. Drugačije je to način pripreme svinjskog mesa, a okus sasvim nov i drugačiji. U svakom slučaju će vas vratina u umaku od piva oduševiti.

Sastojci koji su potrebni da bi se vratina u umaku od piva pripremila su sljedeći:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 5 odrezaka svinjske vratine
  • sol, papar
  • 1,5 žlica škrobnog brašna
  • 300 ml pive
  • 1 luk
  • ulje

Vratina u umaku od pive priprema se na sljedeći način:

Odreske dobro posolite i popaprite. Ostavite da odstoji do 30 minuta. Zagrijte ulje te zapecite odreske s jedne i s druge strane. Narežite luk na polukrugove. Prodinstajte ga u ulju gdje ste pekli meso. Vratite odreske. Sve zalijte s pivom i ostavite da se krčka na laganoj vatri otprilike 35 minuta. Nakon toga izvadite meso sa strane. Umak procijedite i u njega umiješajte škrobno brašno. Neka još jednom provrije na laganoj vatri i ponovno vratite meso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratina u umaku od piva odlično se slaže uz krokete, pire krumpir ili rižu, vi odaberite kako ćete ju poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo