Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Voćni desert /

Voćna torta s breskvama - recept i priprema

Breskve će vašu voćnu tortu učiniti neodoljivom. Kako pripremiti voćnu tortu s breskvama?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Osvježavajuća voćna torta s breskvama savršena je ljetna poslastica, a može se jesti i u drugim godišnjim dobima.

Sastojci za voćnu tortu s breskvama:

250 g maslaca

200 g smeđeg šećera

1 žličica ekstrakta vanilije

3 velika jaja

200 g brašna

50 g mljevenih badema

2 zrele breskve

100 g malina

šaka badema u listićima

1 žlica šećera u prahu

Voćna torta s breskvama priprema:

Kod pripreme voćne torte s breskvama, kalup za pečenje torte obložite i premažite maslacem. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijevih.

Lagano otopite maslac u velikom loncu, ohladite ga pet minuta, dodajte šećer, vaniliju i jaja, zatim drvenom kuhačom tucite dok smjesa za voćnu tortu od breskvi postane glatka. Umiješajte brašno, bademe i četvrtinu žličice soli.

Stavite smjesu u lim, a zatim na vrh ravnomjerno rasporedite kriške breskve. Tako će svaki komad torte imati komadić breskve. Pospite maline i bademe, zatim voćnu tortu od breskvi pecite sat vremena, pokrijte je folijom nakon 40 minuta.

Štapićem probajte je li torta pečena. Ohladite je u kalupu 20 minuta, zatim izvadite na rešetku za hlađenje. Kad se ohladi, tortu od breskvi pospite šećerom u prahu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike