Voćna torta s breskvama - recept i priprema
Osvježavajuća voćna torta s breskvama savršena je ljetna poslastica, a može se jesti i u drugim godišnjim dobima.
Sastojci za voćnu tortu s breskvama:
250 g maslaca
200 g smeđeg šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
3 velika jaja
200 g brašna
50 g mljevenih badema
2 zrele breskve
100 g malina
šaka badema u listićima
1 žlica šećera u prahu
Voćna torta s breskvama priprema:
Kod pripreme voćne torte s breskvama, kalup za pečenje torte obložite i premažite maslacem. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijevih.
Lagano otopite maslac u velikom loncu, ohladite ga pet minuta, dodajte šećer, vaniliju i jaja, zatim drvenom kuhačom tucite dok smjesa za voćnu tortu od breskvi postane glatka. Umiješajte brašno, bademe i četvrtinu žličice soli.
Stavite smjesu u lim, a zatim na vrh ravnomjerno rasporedite kriške breskve. Tako će svaki komad torte imati komadić breskve. Pospite maline i bademe, zatim voćnu tortu od breskvi pecite sat vremena, pokrijte je folijom nakon 40 minuta.
Štapićem probajte je li torta pečena. Ohladite je u kalupu 20 minuta, zatim izvadite na rešetku za hlađenje. Kad se ohladi, tortu od breskvi pospite šećerom u prahu.