Osvježavajuća voćna torta s breskvama savršena je ljetna poslastica, a može se jesti i u drugim godišnjim dobima.
Sastojci za voćnu tortu s breskvama:
- 250 g maslaca
- 200 g smeđeg šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 3 velika jaja
- 200 g brašna
- 50 g mljevenih badema
- 2 zrele breskve
- 100 g malina
- šaka badema u listićima
- 1 žlica šećera u prahu
Voćna torta s breskvama priprema:
Kod pripreme voćne torte s breskvama, kalup za pečenje torte obložite i premažite maslacem. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijevih.
Lagano otopite maslac u velikom loncu, ohladite ga pet minuta, dodajte šećer, vaniliju i jaja, zatim drvenom kuhačom tucite dok smjesa za voćnu tortu od breskvi postane glatka. Umiješajte brašno, bademe i četvrtinu žličice soli.
Stavite smjesu u lim, a zatim na vrh ravnomjerno rasporedite kriške breskve. Tako će svaki komad torte imati komadić breskve. Pospite maline i bademe, zatim voćnu tortu od breskvi pecite sat vremena, pokrijte je folijom nakon 40 minuta.
Štapićem probajte je li torta pečena. Ohladite je u kalupu 20 minuta, zatim izvadite na rešetku za hlađenje. Kad se ohladi, tortu od breskvi pospite šećerom u prahu.