Gljive se mogu pripremiti na različite načini i u kombinaciji s različitim namirnicama. Jedan od načina pripreme gljiva je na gulaš i to bez mesa. Kako se priprema vegetarijanski gulaš od gljiva?
Vegetarijanski gulaš od gljiva sastojci:
- žlica maslinovog ulja
- glavica luka
- 50 dkg gljiva
- žličica soli
- majčina dušica
- papar
- 3 žlcie koncentrata rajčice
- 1/2 litre temeljca od povrća
- 4 mrkve
- 3 krumpira
- 4 žličice vege Worcestershire umaka
- list lovora
- 1 šalica smrznutog graška
- 2 žličice sušenog peršina
Zaprška za vegetarijanski gulaš od gljiva:
- 2 žlice vode
- 2 žlice kukuruznog škroba
Vegetarijanski gulaš od gljiva priprema:
Najprije narežite povrće i gljive na komadiće. Nakon toga zagrijete maslinovo ulje i stavite pržiti luk. Dinstajte oko 3 minute i dodajte gljive. Dobro promiješajte te začinite prema ukusu. Dodajte koncentrat rajčice i sve dobro promiješajte.
Dodajte temeljac, mrkvu, krumpir Worcestershire umak i dobro promiješajte. Dodajte lovorov list i nstavite neka kuha oko 15 minuta.
Zatim pripremite zapršku od vode i kukuruznog brašna. U posudi izmiješajte vodu i brašno te ukuhajte u gulaš.
Gulaš od gljiva i luka je gotov nakon što se zaprška kratko ukuha.