Vegetarijanske polpete u umaku od rajčice jelo je bez mesa, koje se jednostavno priprema. Za pripremu vam je potrebno oko sat i pol vremena.
Vegetarijanske polpete u umaku od rajčice sastojci:
- glavica luka
- 3 dcl povrtni temeljac
- 30 dkg pelati rajčice
- 2 lovorov list
- svježa crvena paprika
- 2 jaja
- češanj češnjaka
- 0.5 dcl crno vino
- 1 dkg glatko brašno
- žličica majčice dušice
- patlidžan
- 230 g smeđeg graha iz konzerve
- 15 dkg parmezana
- 20 dkg krušnih mrvica
- sol
- papar
Vegetarijanske polpete u umaku od rajčice priprema:
Na ulju pržite luk koji ste posolili. Kada omelša dodajte patlidđan narezan na kockice te crvenu papriku. Preko povrća dodajte protisnuti češnjal i miješajte sve zajedno. Kuhajte na srednje jakoj vatri.
U drugu zdjelu ulijte juhu i crno vino te dodajte brašno, izmijeašjte sastojke. Smjesu začinite mješavinom začina i ulijte u posudu s povrćem.
Sve promiješajte, začinite paprom i kada se umak zgusne maknite s vatre. neka se ohladi.
U hladnu smjesu dodjate grah, zdrobite ga vilicom i dodajte cijela jaja, protisnite češnjak i sve izmiješajte.
Preko graha dodajte ohlađenu smjesu i krušne mrvice, naribani parmezan i izmiješajte u jednoličnu smjesu.
Neka odstoji 10 minuta.
Napravite od nje kuglice, uvaljajte ih u krušne mrvice i stavite u vatrostalnu posudu. Pecite na 200 stupnjeva 20 minuta. Vegetarijanske polpete u umaku od rajčice su gotove, poslužite ih.