Vegetarijanske polpete u povrtnom umaku jelo je bez mesa, koje je nešto zahtjevnije za pripremu, ali je vrlo ukusno. Polpete se mogu pripremiti na različite načine, donosimo vam recept za pripremu polpeta bez mesa i s povrtnim umakom.
Vegetarijanske polpete u povrtnom umaku sastojci:
- glavica luka
- 3 dcl povrtne juhe iz kocke
- 30 dkg pelata rajčice
- 2 lovorova lista
- svježa crvena paprika
- 2 jaja
- češanj češnjaka
- 0.5 dcl crnog vina
- 1 dkg glatkog brašna
- žlica sušene majčine dušice
- patlidžan
- 25 dkg graha iz konzerve
- 15 dkg parmezana
- 20 dkg krušnih mrvica
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Vegetarijanske polpete u povrtnom umaku priprema:
Na maslinovom ulju pržite luk koji ste posolili.
U drugu posudu ulijte crno vino i povrnu juhu, dodajte brašno i izmiješajte.
Na omekšali luk dodajte rajčicu, majčinu dušicu, lovor i ulijte tekućinu od juhe i vina. Kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta.
Na maslinovom ulju pržite patlidžane i preostali luk, crvenu papriku i začinte sa soli i paprom. Sve pržite 10 minuta.
U posudu stavite grah iz konzevre, izgnječite ga vilicom i dodajte jaja, češnjak, parmezan i ohlađeno povrće ih tave. Dodajte i krušne mrvice, začinite sa soli i paprom. Izmiješajte i napravite jednoličnu smjesu.
Dlanovima oblikujte kuglice i složite ih u vatrostalnu posudu. Pecite na 200 stupnjeva oko 15 minuta.
Kada su polpete gotove, prelijte ih umakom. Zapečena tjestenina s kiselim vrhnjem su gotove i možete ih poslužiti.