Jelo bez mesa / Vegetarijanske polpete u povrtnom umaku

Image

Vegetarijanske polpete u povrtnom umaku jelo je bez mesa. Kako pripremiti vegetarijanske polpete u povrtnom umaku?

20.8.2021.
11:58
VOYO logo

Vegetarijanske polpete u povrtnom umaku jelo je bez mesa, koje je nešto zahtjevnije za pripremu, ali je vrlo ukusno. Polpete se mogu pripremiti na različite načine, donosimo vam recept za pripremu polpeta bez mesa i s povrtnim umakom.

Vegetarijanske polpete u povrtnom umaku sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • glavica luka
  • 3 dcl povrtne juhe iz kocke
  • 30 dkg pelata rajčice
  • 2 lovorova lista
  • svježa crvena paprika
  • 2 jaja
  • češanj češnjaka
  • 0.5 dcl crnog vina
  • 1 dkg glatkog brašna
  • žlica sušene majčine dušice
  • patlidžan
  • 25 dkg graha iz konzerve
  • 15 dkg parmezana
  • 20 dkg krušnih mrvica
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Vegetarijanske polpete u povrtnom umaku priprema:

Na maslinovom ulju pržite luk koji ste posolili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugu posudu ulijte crno vino i povrnu juhu, dodajte brašno i izmiješajte.

Na omekšali luk dodajte rajčicu, majčinu dušicu, lovor i ulijte tekućinu od juhe i vina. Kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na maslinovom ulju pržite patlidžane i preostali luk, crvenu papriku i začinte sa soli i paprom. Sve pržite 10 minuta.

U posudu stavite grah iz konzevre, izgnječite ga vilicom i dodajte jaja, češnjak, parmezan i ohlađeno povrće ih tave. Dodajte i krušne mrvice, začinite sa soli i paprom. Izmiješajte i napravite jednoličnu smjesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dlanovima oblikujte kuglice i složite ih u vatrostalnu posudu. Pecite na 200 stupnjeva oko 15 minuta.

Kada su polpete gotove, prelijte ih umakom. Zapečena tjestenina s kiselim vrhnjem su gotove i možete ih poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo