Veganska čokoladna torta popularna je torta koja se pravi od veganskih sastojaka. Ima bogat čokoladni okus i kremastu teksturu. Može se napraviti na različite načine, poput brašna ili kakaa u prahu, ili korištenjem biljnog mlijeka.
Veganska čokoladna torta s godinama postaje sve popularnija zbog svojih zdravstvenih prednosti i ukusnog okusa. Postoji mnogo različitih veganskih recepata za ovu vrstu kolača koje možete slijediti ovisno o vašim željama i prehrambenim potrebama.
Donosimo recept za jednostavnu vegansku čokoladnu tortu, koja je gotova za samo pola sata.
Sastojci za vegansku čokoladnu tortu:
2 šalice bijelog brašna
3/4 šalice kakao praha
1 žličica sode bikarbone
1 žličica soli
1 1/2 šalice šećera
1/2 šalice umaka od jabuka, banane ili jogurta po izboru
1/2 šalice ulja ili bademovog maslac
1 1/2 žlice ekstrakta vanilije
1 1/2 šalice vode
Priprema veganske čokoladne torte:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Pripremite dva kalupa za torte.
Pomiješajte brašno, kakao prah, sodu bikarbonu, sol i šećer. Ako koristite bademov maslac, lagano ga zagrijte dok ne omekša i lako ga možete promiješati. U drugoj posudi umutite ulje ili maslac od badema, umak od jabuka ili jogurt, vodu i vaniliju. Prelijte mokro u suho i miješajte dok se ne sjedini. Ulijte u kalupe.
Pecite 25 minuta. Veganska torta od čokolade je gotova, dobro je ohladite prije posluživanja.