Recept i priprema /

Kako se priprema ukusno i zasitno varivo od krumpira?

Image
Foto: Pixabay

Pripremite krumpir na nešto drugačiji način, pripremite varivo od krumpira. Kako se priprema ukusno i zasitno varivo od krumpira?

15.11.2022.
16:07
Pixabay
VOYO logo

Varivo od krumpira čini jedan od omiljenih obroka tijekom hladnih dana i noći. Ovo varivo od krumpira ne samo da je prepuno povrća, nego je i prepuno okusa.

Varivo od krumpira sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 glavice češnja
  • glavica luka
  • 350g šampinjona
  • ¼ šalice sojinog umaka
  • 4 mrkve
  • 3 stabljike celera
  • 500g mladog krumpira
  • konzerva zelene leće
  • ružmarin, list lovora
  • 2 dcl sosa od rajčice
  • 300 ml temeljca od povrća

Varivo od krumpira priprema:

Za pripremu potrebno je narezati mrkvu, celer, šampinjone i ružmarin, zgnječiti češnja, crveni luk na sitne kockice narezati, mladi krumpir na ploške narezati, a zelenu leću potrebno je ocijediti i isprati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte veliki lonac s maslinovim uljem. Što se lonac zagrijao dodajte češnjak, crveni luk, gljive i sojin umak. Promiješajte i kuhajte 5 minuta. Sada dodajte mrkvu, celer, krumpir, leću, ružmarin, lovor, rajčice, povrtni temeljac i promiješajte.

Stavite poklopac na lonac i kuhajte 30 minuta. Varivo od krumpira možete poslužiti odmah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo