Krastavci se najčešće koriste za pripremu salate, ali mogu se pripremiti i kao varivo. Varivo od krastavaca odličan je izbor za glavno jelo za ručak za svaki dan. Donosimo recept kako napraviti varivo od krastavaca iz bakine kuharice.
Varivo od krastavaca sastojci:
- 10-15 komada srednjih krastavaca
- 2 žlice masti ili ulja
- 2 žlice brašna
- malo crvene paprike
- češanj češnjaka
- 2 krumpira narezana na kockice
- sol
- papar
Kako se radi varivo od krastavaca:
Krastavce ogulite i narežite na tanje ploške, posolite i oostavite da puste vodu.
Ogulite krumpir na režite na kocke. Stavite kuhati krumpir. Zatim na ulju ili masti dinstajte brašno dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Napravite zapršku i dodajte češnjak, crvenu papriku i ocjeđene krastavce.
Pred kraj kuhanja dodajte krumpir te začinite sa soli i paprom. Neka sve lagano kuha i ako je varivo pregusto dodajte još malo vrhnja. Varivo od krastavaca je gotovo i najbolje je kada se odmah posluži.