Domaći prilog /

Valjušci od brašna - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Napravite sami valjuške i pripremite ih za prilog uz glavno mesno ili riblje jelo. Kako se rade valjušci od brašna?

4.4.2023.
15:34
Pixabay
VOYO logo

Brašno i krumpir osnovni su sastojci kako bi se pripremili valjušci. Za izradu domaćih valjušaka od brašna treba vam pola sata. Ako ne iskoristite sve valjuške možete ih spremiti i čuvati u zamrzivaču.

Valjušci od brašna sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 1/2 kg brašna
  • 2 kg krumpira
  • 2 žlcie masti ili ulja
  • 2 ili 3 jaja
  • sol

Priprema krušnih mrvica:

  • 2 žlice masti ili ulja
  • krušne mrvice

Najprije skuhajte krumpir. Kuhani i očišćeni krumpir zgnječite s vilicom. U krumpir dodajte brašno, sol, masti i jaja. Zamijesite tijesto. Kada je tijesto gotovo tada s rukama napravite male okrugle rezance.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napravite oblike prema želji. Za to vrijeme stavite kuhati vodu koju ste posolili. Kada zavrije dodajte valjuške i kuhajte nekoliko minuta dok ne isplivaju na površinu.

Valjušci od brašna su gotovi i možete ih začiniti sa krušnim mrvicama koje ste prethodno kratko dinstali na masti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo