Domaći prilog /

Valjušci od brašna - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Napravite sami valjuške i pripremite ih za prilog uz glavno mesno ili riblje jelo. Kako se rade valjušci od brašna?

4.4.2023.
15:34
Pixabay
VOYO logo

Brašno i krumpir osnovni su sastojci kako bi se pripremili valjušci. Za izradu domaćih valjušaka od brašna treba vam pola sata. Ako ne iskoristite sve valjuške možete ih spremiti i čuvati u zamrzivaču.

Valjušci od brašna sastojci:

  • 1 1/2 kg brašna
  • 2 kg krumpira
  • 2 žlcie masti ili ulja
  • 2 ili 3 jaja
  • sol

Priprema krušnih mrvica:

  • 2 žlice masti ili ulja
  • krušne mrvice

Najprije skuhajte krumpir. Kuhani i očišćeni krumpir zgnječite s vilicom. U krumpir dodajte brašno, sol, masti i jaja. Zamijesite tijesto. Kada je tijesto gotovo tada s rukama napravite male okrugle rezance.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napravite oblike prema želji. Za to vrijeme stavite kuhati vodu koju ste posolili. Kada zavrije dodajte valjuške i kuhajte nekoliko minuta dok ne isplivaju na površinu.

Valjušci od brašna su gotovi i možete ih začiniti sa krušnim mrvicama koje ste prethodno kratko dinstali na masti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo