Ovaj recept za ušećerene jabuke je savršen za sve ljubitelje jesenskih deserta. Ukoliko volite ušećerene jabuke pogledajte ovaj recept.
Sastojci za ušećerene jabuke:
- 12 malih crvenih ili zelenih jabuka (bilo koje vrste)
- 12 štapića za lizalice ili sladoled
- 500 g šećera
- 60 ml svijetlog kukuruznog sirupa
- 120 ml vode
- pola žličice crvene prehrambene boje
Ušećerene jabuke recept:
Operite i temeljito osušite jabuke. Umetnite štapiće tako da budu čvrsto postavljeni u jabuke. Odložite jabuke na lim za kolačiće obložen papirom za pečenje premazanim sprejom za kuhanje. Pomiješajte šećer, kukuruzni sirup i vodu u loncu s debelim dnom na srednjoj vatri. Pustite da prokuha i kuhajte smjesu do vrenja. Maknite s vatre.
Smjesu slatkiša maknite s vatre i pažljivo umiješajte crvenu prehrambenu boju. Može prskati, pa se odmaknite. Možda ćete morati dodati više od predviđene ½ žličice, ovisno o kvaliteti i jačini vaše boje za hranu. Jednu po jednu, pažljivo umočite jabuke u smjesu, okrećite ih da ih temeljito obložite i dopustite da sav višak kapne natrag u tavu. Ušećerene jabuke prebacite na pripremljeni lim za kekse i ostavite ih da se ohlade dok se potpuno ne stvrdnu.