Kuharica / Recept kako pripremiti ušećerene jabuke

Image
Foto: Pixabay

Tražite recept za ušećerene jabuke? Ušećerene jabuke se pripremaju svake jeseni u sezoni jabuka. Donosimo recept za najbolje ušećerene jabuke.

27.9.2022.
10:20
Pixabay
VOYO logo

Ovaj recept za ušećerene jabuke je savršen za sve ljubitelje jesenskih deserta. Ukoliko volite ušećerene jabuke pogledajte ovaj recept.

Sastojci za ušećerene jabuke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 12 malih crvenih ili zelenih jabuka (bilo koje vrste)
  • 12 štapića za lizalice ili sladoled
  • 500 g šećera
  • 60 ml svijetlog kukuruznog sirupa
  • 120 ml vode
  • pola žličice crvene prehrambene boje

Ušećerene jabuke recept:

Operite i temeljito osušite jabuke. Umetnite štapiće tako da budu čvrsto postavljeni u jabuke. Odložite jabuke na lim za kolačiće obložen papirom za pečenje premazanim sprejom za kuhanje. Pomiješajte šećer, kukuruzni sirup i vodu u loncu s debelim dnom na srednjoj vatri. Pustite da prokuha i kuhajte smjesu do vrenja. Maknite s vatre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smjesu slatkiša maknite s vatre i pažljivo umiješajte crvenu prehrambenu boju. Može prskati, pa se odmaknite. Možda ćete morati dodati više od predviđene ½ žličice, ovisno o kvaliteti i jačini vaše boje za hranu. Jednu po jednu, pažljivo umočite jabuke u smjesu, okrećite ih da ih temeljito obložite i dopustite da sav višak kapne natrag u tavu. Ušećerene jabuke prebacite na pripremljeni lim za kekse i ostavite ih da se ohlade dok se potpuno ne stvrdnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo