Kuharica /

Recept kako pripremiti ušećerene jabuke

Image
Foto: Pixabay

Tražite recept za ušećerene jabuke? Ušećerene jabuke se pripremaju svake jeseni u sezoni jabuka. Donosimo recept za najbolje ušećerene jabuke.

27.9.2022.
10:20
Pixabay
VOYO logo

Ovaj recept za ušećerene jabuke je savršen za sve ljubitelje jesenskih deserta. Ukoliko volite ušećerene jabuke pogledajte ovaj recept.

Sastojci za ušećerene jabuke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 12 malih crvenih ili zelenih jabuka (bilo koje vrste)
  • 12 štapića za lizalice ili sladoled
  • 500 g šećera
  • 60 ml svijetlog kukuruznog sirupa
  • 120 ml vode
  • pola žličice crvene prehrambene boje

Ušećerene jabuke recept:

Operite i temeljito osušite jabuke. Umetnite štapiće tako da budu čvrsto postavljeni u jabuke. Odložite jabuke na lim za kolačiće obložen papirom za pečenje premazanim sprejom za kuhanje. Pomiješajte šećer, kukuruzni sirup i vodu u loncu s debelim dnom na srednjoj vatri. Pustite da prokuha i kuhajte smjesu do vrenja. Maknite s vatre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smjesu slatkiša maknite s vatre i pažljivo umiješajte crvenu prehrambenu boju. Može prskati, pa se odmaknite. Možda ćete morati dodati više od predviđene ½ žličice, ovisno o kvaliteti i jačini vaše boje za hranu. Jednu po jednu, pažljivo umočite jabuke u smjesu, okrećite ih da ih temeljito obložite i dopustite da sav višak kapne natrag u tavu. Ušećerene jabuke prebacite na pripremljeni lim za kekse i ostavite ih da se ohlade dok se potpuno ne stvrdnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo