Umak od šparoga svako jelo će učiniti potpunim. Priprema je vrlo jednostavna i brza. Kako pripremiti umak za šparoge?
Sastojci za umak od šparoga:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 ljutike
- 2 vezice šparoga
- 2 šalice ribljeg ili pilećeg temeljca.
- 1 žlica maslaca
Kako biste pripremili kvalitetan, a ujedno i ukusan umak za šparoge, najprije u loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte ljutiku i zapecite je dok ne omekša. Šparoge grubo nasjeckajte i dodajte u lonac. Kuhajte ih otprilike oko tri minute.
U sljedećem koraku ulijte temeljac, pustite da zakipi, zatim smanjite vatru i pirjajte dok šparoge ne omekšaju. Potrebno će vam biti oko 15 minuta.
Smjesu nakon toga ulijte u blender i izradite u pire, a zatim stražnjom stranom kutlače protisnite kroz sito. Kod pripreme umaka za šparoge dodajte maslac i ručnom miješalicom izmiksajte umak dok ne postane lagan i pjenast.