Pohane palačinke mogu biti slatke i slane, a u nastavku možete pročitati recept za slatku verziju.
Sastojci:
- 100 g tamne čokolade
- 1/2 šalice slatkog vrhnja
- 2 žlice šećera
- 1 žlica maslaca
Za pripremu umaka za pohane palačinke, prvo otopite čokoladu na laganoj vatri ili u mikrovalnoj pećnici. Ako koristite mikrovalnu pećnicu, pazite da čokolada ne zagori, pa ju zagrijavajte u intervalima od 30 sekundi dok se potpuno ne otopi.
U drugoj posudi zagrijte slatko vrhnje dok ne počne ključati. Zatim dodajte šećer i miješajte dok se potpuno ne otopi.
Kad se čokolada za umak za pohane palačinke otopi, dodajte joj maslac i miješajte dok se ne otopi. Polako dodajte mješavinu vrhnja i šećera u otopljenu čokoladu, neprestano miješajući dok se sve ne sjedini i dobijete glatki umak.
Svakako budite strpljivi tijekom pripreme. Umak za pohane palačinke poslužite kada je još vruć.