Kuharica /

Umak za pohane palačinke - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Pohane palačinke savršen su desert za kraj radnog dana. Kako pripremiti umak za pohane palačinke?

8.4.2023.
11:01
Pixabay
VOYO logo

Pohane palačinke mogu biti slatke i slane, a u nastavku možete pročitati recept za slatku verziju.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 100 g tamne čokolade
  • 1/2 šalice slatkog vrhnja
  • 2 žlice šećera
  • 1 žlica maslaca

Za pripremu umaka za pohane palačinke, prvo otopite čokoladu na laganoj vatri ili u mikrovalnoj pećnici. Ako koristite mikrovalnu pećnicu, pazite da čokolada ne zagori, pa ju zagrijavajte u intervalima od 30 sekundi dok se potpuno ne otopi.

U drugoj posudi zagrijte slatko vrhnje dok ne počne ključati. Zatim dodajte šećer i miješajte dok se potpuno ne otopi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad se čokolada za umak za pohane palačinke otopi, dodajte joj maslac i miješajte dok se ne otopi. Polako dodajte mješavinu vrhnja i šećera u otopljenu čokoladu, neprestano miješajući dok se sve ne sjedini i dobijete glatki umak.

Svakako budite strpljivi tijekom pripreme. Umak za pohane palačinke poslužite kada je još vruć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo