Kuharica /

Umak za pohane palačinke - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Pohane palačinke savršen su desert za kraj radnog dana. Kako pripremiti umak za pohane palačinke?

8.4.2023.
11:01
Pixabay
VOYO logo

Pohane palačinke mogu biti slatke i slane, a u nastavku možete pročitati recept za slatku verziju.

Sastojci:

  • 100 g tamne čokolade
  • 1/2 šalice slatkog vrhnja
  • 2 žlice šećera
  • 1 žlica maslaca

Za pripremu umaka za pohane palačinke, prvo otopite čokoladu na laganoj vatri ili u mikrovalnoj pećnici. Ako koristite mikrovalnu pećnicu, pazite da čokolada ne zagori, pa ju zagrijavajte u intervalima od 30 sekundi dok se potpuno ne otopi.

U drugoj posudi zagrijte slatko vrhnje dok ne počne ključati. Zatim dodajte šećer i miješajte dok se potpuno ne otopi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad se čokolada za umak za pohane palačinke otopi, dodajte joj maslac i miješajte dok se ne otopi. Polako dodajte mješavinu vrhnja i šećera u otopljenu čokoladu, neprestano miješajući dok se sve ne sjedini i dobijete glatki umak.

Svakako budite strpljivi tijekom pripreme. Umak za pohane palačinke poslužite kada je još vruć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo