Kuharica /

Kako napraviti umak od džema od brusnice?

Image
Foto: Pixabay

Umak od džema od brusnica ukusan je začin koji se dobiva kuhanjem brusnica i šećera dok ne postanu gusti i nalik na džem. Kako se priprema umak od džema od brusnice?

8.7.2022.
16:54
Pixabay
VOYO logo

Umak od džema od brusnica popularan je začin koji se može koristiti za mnoga različita jela uključujući deserte, kruh i salate. Također je prilično lako napraviti kod kuće.

Jednostavna je svečana staklenka pikantnog okusa, ovaj začinjeni džem od brusnica prekrasan je domaći dar i sjajno se slaže s božićnom puretinom ili šunkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za umak od džema od brusnice:

  • 1 kg svježih ili smrznutih brusnica
  • 400 g tamnog mekog smeđeg šećera
  • Naribana korica i sok od 1 veće naranče
  • 1 štapić cimeta, plus 1 dodatni, slomljen na 3, za flaširanje
  • 2 žličice ružine vodice

Upute za izradu umaka od džema od brusnice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve sastojke stavite u veliku tavu na laganu vatru da se šećer otopi. Dodajte malo vode ako vam se čini presuho i lagano promiješajte po potrebi. Pirjajte 20-30 minuta dok brusnice ne omekšaju i stvore bogat, gust džem. Stavite žlicom u sterilizirane staklenke od 3 x 400 g, dodajući u svaku svježi komadić cimeta. Zatvorite i umak od džema od brusnice držite na hladnom do 3 mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo