Recept i priprema /

Kako napraviti ukusan umak od brokule za tjesteninu?

Image
Foto: Pixabay

Umak od brokule za tjesteninu postat će jedna od najboljih ideja za hitnu brzu večeru. Kako napraviti umak od brokule za tjesteninu?

19.8.2022.
12:22
Pixabay
VOYO logo

Brokula se kuha s tjesteninom pa se snažno promiješa s umakom kako bi postala sočna. Kako napraviti umak od brokule za tjesteninu?

Sastojci za umak od brokule za tjesteninu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 350 g tjestenine
  • 2 velike glavice brokule,
  • šalica nasjeckanog sira
  • 2 žličice limunove korice
  • 2 žlice limunovog soka
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • 1/3 šalice parmezana, sitno naribanog
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • žličica začina prema želji
  • 1/2 žličice mljevene crvene paprike
  • žličica šećera
  • 3/4 žličice soli
  • 1/2 žličice papra

Zakuhajte veliki lonac vode s 2 žličice soli, dodajte tjesteninu. Nasjeckajte brokulu, dodajte brokulu u vodu 1 – 2 minute prije nego što je tjestenina kuhana. Stavite sastojke za umak u staklenku s poklopcem. Uzmite 1 šalicu vode za kuhanje tjestenine neposredno prije izlijevanja. Zatim ocijedite i vratite tjesteninu u isti lonac na isključen štednjak. Dodajte 1/2 šalice vode za tjesteninu u staklenku, dobro protresite. Ulijte umak od brokule i dodajte sir u lonac s tjesteninom.

Promiješajte pa poslužite odmah vaš umak od brokule za tjesteninu. Možete ukrasiti parmezanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo