Brokula se kuha s tjesteninom pa se snažno promiješa s umakom kako bi postala sočna. Kako napraviti umak od brokule za tjesteninu?
Sastojci za umak od brokule za tjesteninu:
- 350 g tjestenine
- 2 velike glavice brokule,
- šalica nasjeckanog sira
- 2 žličice limunove korice
- 2 žlice limunovog soka
- 5 žlica maslinovog ulja
- 1/3 šalice parmezana, sitno naribanog
- 2 češnja češnjaka, mljevena
- žličica začina prema želji
- 1/2 žličice mljevene crvene paprike
- žličica šećera
- 3/4 žličice soli
- 1/2 žličice papra
Zakuhajte veliki lonac vode s 2 žličice soli, dodajte tjesteninu. Nasjeckajte brokulu, dodajte brokulu u vodu 1 – 2 minute prije nego što je tjestenina kuhana. Stavite sastojke za umak u staklenku s poklopcem. Uzmite 1 šalicu vode za kuhanje tjestenine neposredno prije izlijevanja. Zatim ocijedite i vratite tjesteninu u isti lonac na isključen štednjak. Dodajte 1/2 šalice vode za tjesteninu u staklenku, dobro protresite. Ulijte umak od brokule i dodajte sir u lonac s tjesteninom.
Promiješajte pa poslužite odmah vaš umak od brokule za tjesteninu. Možete ukrasiti parmezanom.