Cvjetača za zimnicu / Recept kako se priprema ukiseljena cvjetača

Image
Foto: Pixabay

Brzo ukiseljena cvjetača zabavan je način jedenja ovog povrća, s hrpom pikantnog okusa i finim hrskavim zalogajem! Evo kako se priprema ukiseljena cvjetača.

4.1.2023.
10:52
Pixabay
VOYO logo

Hrskava kao svježi kiseli krastavac, a jednako ukusna, ukiseljena cvjetača iznenađujuće je zabavan način uživanja u ovom bijelom povrću. Pokušajte dodati ukiseljenu cvjetaču na svoju sljedeću platu s mesnim proizvodima. Ukiseljena cvjetača daje lijep ljuti kontrast uobičajenoj ponudi sira i mesa.

Sastojci za ukiseljenu cvjetaču:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 režnja češnjaka, prepolovljena
  • 2 žličice crnog papra u zrnu
  • 2 žličice sjemena gorušice
  • 2 žličice sjemenki korijandera
  • 4 grančice svježeg kopra
  • glavica cvjetače, oprana i narezana na cvjetove
  • 500 ml vode
  • 200 ml octa
  • 3 žličice soli
  • 3 žličice šećera

Staklenke i poklopce dobro operite vrućom vodom i sapunicom, isperite i osušite za pripremu ukiseljene cvjetače. Podijelite češnjak, papar u zrnu, sjemenke gorušice, sjemenke korijandera i kopar ravnomjerno između dvije staklenke. Napunite do vrha cvjetovima cvjetače.

U malom loncu zakuhajte vodu, ocat, sol i šećer na jakoj vatri. Kad zavrije, maknite s vatre i ulijte u staklenke. Ako je potrebno, dolijte vodom. Staklenke poklopite i ohladite na sobnoj temperaturi prije nego što ih premjestite u hladnjak. Stavite u hladnjak najmanje 24 sata prije jela. Ukiseljena cvjetača čuva se u hladnjaku 3-4 tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo