Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Ugrijte se uz sočan i gust krumpir gulaš sa svinjetinom

Volite jesti gulaš ali nemate ideja za recept? Ovaj recept za krumpir gulaš sa svinjetinom će vas oduševiti. Saznajte kako se priprema ukusan krumpir gulaš sa svinjetinom.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ovaj recept za krumpir gulaš sa svinjetinom je savršen za hladne jesenske i zimske dane. Sastojci koji se koriste za pripremu ovog krumpir gulaša sa svinjetinom su osnovni i jeftini, poput svinjetine, krumpira, luka, paprike i paprike u prahu. Krumpir gulaš sa svinjetinom gotov je za manje od 2 sata.

Sastojci za krumpir gulaš sa svinjetinom su:

500 g svinjskog mesa

1 žlica svinjske masti

5 srednjih glavica luka

3 srednje mrkve

3-4 lista lovora

1 i pol žličica slatke paprike u prahu

½ žličice ljute paprike u prahu

½ žličice sušenog ružmarina

1 žličica sušenog origana

250 goveđeg temeljca

250 vruće vode

500 g krumpira

2 crvene paprike

Sol i papar, po ukusu

Kada pripremate krumpir gulaš sa svinjetinom najprije svinjsko meso narežite na male kockice i osušite kuhinjskim papirom. Zagrijte oko ⅓ svinjske masti u širokoj posudi s debelim dnom ili dubokoj tavi. Pržite svinjetinu u serijama dok ne porumeni. Izvadite meso iz tave i dodajte preostalu mast, luk i mrkvu. Stružite dno posude dok miješate luk i kuhajte luk dok ne dobije lijepu boju i omekša, oko 5-6 minuta. Dodajte lovor, obje vrste paprike u prahu i sušeno začinsko bilje. Dobro miješajte oko jedne minute.

Svinjske kockice vratite u lonac. Dodajte temeljac i vruću vodu. Poklopite lonac, zakuhajte, smanjite vatru i kuhajte oko 20 minuta. U međuvremenu ogulite i narežite krumpir na veće komade. Paprike narežite na ploške. Dodajte oboje u lonac, poklopite ostavljajući mali otvor otvorenim i nastavite pirjati svinjski gulaš oko 45-50 minuta ili dok krumpir ne omekša, a meso bude vrlo mekano. Ne zaboravite povremeno promiješati i dodati malo vode ako vam se svinjski paprikaš čini presuh. Okus dotjerajte svježe mljevenim crnim paprom i po potrebi dodajte malo soli. Krumpir gulaš sa svinjetinom već je gotov i spreman je za posluživanje. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike