Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Glavno jelo /

Ugrijte se u hladnim jesenskim danima uz vinski gulaš od svinjetine

Želite pripremiti zasitan gulaš ali ne znate kako? Pratite ovaj recept za vinski gulaš od svinjetine i nećete se razočarati. Saznajte kako se priprema vinski gulaš od svinjetine.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Vinski gulaš je ukusno jelo koje se priprema od mesa kuhanog u crvenom vinu uz dodatak začina i povrća. Ovo jelo potječe iz mađarske kuhinje i karakterizira ga bogat, dubok okus vina i začina koji se sjedinjuju sa mekoćom i sočnošću mesa. Sastojci za vinski gulaš od svinjetine su:

600g svinjskog mesa, narezanog na kockice

2 veće glavice crvenog luka, sitno nasjeckane

2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana

2 mrkve, naribane

2 paprike, narezane na trakice

2 žlice brašna

2 žličice slatke crvene paprike

2 dl crvenog vina

4 dl pilećeg temeljca

Sol po ukusu

Papar po ukusu

Maslinovo ulje

Kada pripremate ovaj recept za vinski gulaš najprije u većem loncu zagrijte malo maslinovog ulja na srednjoj vatri. Dodajte nasjeckani crveni luk i bijeli luk, pa popržite dok luk ne postane staklast. Dodajte meso i pržite ga sa svih strana dok ne dobije lijepu zlatno smeđu boju. Posolite i popaprite po ukusu. Smanjite temperaturu i dodajte naribane mrkve i narezane paprike. Nastavite dinstati nekoliko minuta dok povrće ne omekša. Posipajte brašnom i slatkom crvenom paprikom preko mesa i povrća, pa dobro promiješajte da se sve sjedini. Postepeno ulijevajte crveno vino uz stalno miješanje kako biste napravili gusti umak.

Nakon što se vino djelomično reduciralo, dodajte temeljac, pokrijte lonac i smanjite temperaturu. Pustite da se krčka 1,5 do 2 sata, povremeno miješajući. Jelo je gotovo kada je meso mekano i sočno, a umak postane gust i bogatog okusa. Po potrebi dodajte sol i papar kako biste postigli željeni okus. Poslužite vinski gulaš od svinjetine uz kuhanu tjesteninu, knedle, pire krumpir ili neki drugi prilog po želji. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike