Ima li trajno mlijeko rok trajanja? UHT mlijeko ili dugotrajno mlijeko ima tipičan rok trajanja od šest do devet mjeseci na sobnoj temperaturi ako je neotvoreno. Nakon otvaranja, treba ga staviti u hladnjak i iskoristiti u roku od sedam dana.
(UHT) 'ultra-toplinska obrada' mlijeko ili dugotrajno mlijeko zagrijava se na 140°C dvije sekunde, uništavajući sve štetne bakterije i mikroorganizme, čime se trajno mlijeko rok trajanja produljuje. Zatim se pakira u sterilnu posudu.
Ako se ne otvara i skladišti u suhim, ambijentalnim uvjetima sa slabom rasvjetom, ima tipičan rok trajanja od šest do devet mjeseci u nerashlađenom stanju. Međutim, provjerite datum 'najbolje iskoristiti do' na pakiranju za smjernice.
Nakon otvaranja mora se čuvati u hladnjaku i može se normalno koristiti u roku od sedam dana. Kako biste to sigurno pratili, označite kutiju s datumom otvaranja i bacite nakon sedam dana. Dugotrajno mlijeko dostupno je u punomasnom, nemasnom, nemasnom, modificiranom i obranom. Za kraj, ima li trajno mlijeko rok trajanja koji se može pratiti? Ima.